24 Октомври, 2017 13:57 1 410 0

Хамилтън критикува пистите във Формула 1

  • верстапен-
  • писта-
  • трева-
  • наказание-
  • хамилтън-
  • формула 1

"Ако отстрани имаше трева Макс нямаше да атакува така", казва британецът

Докосващият четвъртата световна титла в кариерата си във Формула 1 Люис Хамилтън се включи в дебата относно отнетото трето място на Макс Верстапен в Остин, но от интересна гледна точка, като критикува начина, по който са направени новите писти.

Както е известно холандецът направи изпреварване срещу Кими Райконен в последната обиколка и бе на път да се качи на подиума преди да се окаже, че е напуснал трасето и с четирите си колела, получи наказание и загуби мястото си на подиума.

„Той напусна пистата и това е проблем на съвременните писти. Не зная кой е взел това решение да има толкова места, на които можеш да излезеш без последствия. Защо няма трева? Ако имаше трева Макс нямаше да атакува по такъв начин” коментира Хамилтън.

„Подобни зони улесняват много пилотите и по-младите определено ги използват. Ясно е обаче, че Макс напусна пистата и получи предимство. Дебат обаче така или иначе ще има и въпреки стремежа на ФИА да реши въпроса, просто няма как да направи нови писти” добави британецът, като бе подкрепен и от шампиона за 1996 Деймън Хил.

„Харесваше ми в наши дни, когато имаше трева, на която би се замислил дали да стъпиш и да рискуваш. Сега просто това липсва по трасетата” заяви той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА