25 Октомври, 2017 09:56 655 0

Сити се измъкна след дузпи срещу Уулвърхямптън

  • сити-
  • уулвърхямптън-
  • купа на лигата-
  • браво-
  • дузпи

В герой за "гражданите" се превърна вратарят Браво

Манчестър Сити отстрани Уулвърхямптън с 4:1 след изпълнение на дузпи (0:0 в редовното време) в двубой от осминафиналите за Купата на Лигата, игран на стадион "Етихад" . Футболистите на мениджъра Пеп Гуардиола се добраха до четвъртфиналите благодарение на фантастичните изяви на Клаудио Браво, който се намеси решаващо в инфарктни моменти от мача, а после успя да улови два удара от бялата точка.

Домакините създадоха първата по-опасна ситуация в мача в 11-ата минута. Серхио Агуеро нанесе мощен удар от воле към вратата, но топката отиде твърде встрани от лявата греда.

В 25-ата минута Сити пропусна още една добра възможност. Илкай Гюндоган подаде страхотно към Рахим Стърлинг, но последният не успя да намери целта. Ударът му премина леко встрани от вратата.

В 33-ата минута гостите пропиляха добра възможност. Раян Бенет се вдигна най-високо в наказателното поле и посрещна центриране от статично положение. Вратарят Клаудио Браво обаче направи добро спасяване и да отрази опита му, насочен към центъра на вратата.

В 43-ата минута стражът на "гражданите" обра овациите на публиката. Той спря удар отблизо на Брайт Енобакаре със страхотно спасяване в ситуация 1 срещу 1. Така първото полувреме завърши при нулево равенство.

През втората част Сити показа зъби и започна да поглежда все по-често към вратата на Улвс. В 52-ата минута Рахим Стърлинг се втурна на пробив, но не успя да стигне до удар, след като в последния момент Дани Бат успя да му отнеме топката.

Само пет минути по-късно Бернардо Силва достигна до отскочилата топка в наказателното поле на гостите и опита да отбележи с глава. Уил Норис обаче се беше пласирал на точното място и отрази удара, отиващ към мрежата.

Гостите отговориха подобаващо в 65-ата минута. Хелдер Коща се стрелна в наказателното поле и успя да нанесе удар в средата на вратата, но Браво внимаваше и го отрази. Атаките към вратата на Уулвърхямптън не спираха, като в разстояние от две минути "гражданите" създадоха две опасни ситуации, но късметът не бе на страната на Серхио Агуеро и Бернардо Силва.

В 87-ата минута Рахим Стърлинг стигна първи до отбита топка в малкото наказателно поле, но не насочи добре удара си и кълбото премина далеч встрани от лявата греда.

В добавеното време на втората част Клаудио Браво отново заслужи овации от публиката на "Етихад". Стражът отново остана очи в очи с Брайт Енобакаре отрази по великолепен начин удара на нападателя. Така двата тима не успяха да се победят за 90 минути.

По време на продълженията отборите не предприемаха рискове. Все пак в 103-ата минута Илкай Гюндоган стигна до топката на границата на наказателното поле и стреля от воле към целта, но високо над напречната греда.

През втората част на допълнителното време Лирой Сане овладя майсторски отскочила топка в наказателното поле, но ударът му бе добре блокиран.

В последната минута Агуеро успя да отправи опасен изстрел, но Норис внимаваше и така двата отбора стигнаха до дузпи.

Кевин Де Бройне, Яя Туре, Лирой Сане и Серхио Агуеро бяха безгрешни от бялата точка за "гражданите", докато Алфред Н'Диайе и Конър Коуди не успяха да отбележат, след като Клаудио Браво успя да се намеси страхотно при двете изпълнения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА