27 Октомври, 2017 12:58 1 732 11

Кобрата ще се бие за титла през януари

  • окендо-
  • титла-
  • шанс-
  • бокс-
  • пулев-
  • хиц

Кубрат пред двубой с 44-годишен пуерториканец за вакантен пояс на WBA

Кубрат Пулев може да се боксира за световна титла още в началото на следващата година! Това разкир президентът на „Hitz Boxing” Боби Хиц, който води преговори със „Зауерланд“ за мач между пуерториканеца Фрес Окендо и Кобрата за световната титла на WBA.

Организацията има две световни титли в тежка категория - тази за „супер шампион”, която е притежание на Антъни Джошуа, както и тази за „световен шампион”, която е и вакантната към момента.

"Аз и моят партньор в това начинание Рой Джоунс-младши сме водили преговори с промоутърите на Кубрат Пулев – „Зауерланд“, за организирането на среща между Пулев и Окендо, която да бъде за редовната титла на WBA в Чикаго някъде в началото на следващата година. В Чикаго има голямо население на пуерториканци и българи и има смисъл тази битка да се направи там", заяви Фитз.

44-годишният Окендо се би за въпросната титла през 2014 година и загуби от Руслан Чагаев. Последва обаче спечелено дело от страна на пуерториканецът за реванш. Той обаче не се състоя, тъй като узбекистанецът се отказа от бокса. От WBA назначиха мач между Окендо и Шанън Бригс. Съперникът обаче дава положителна допинг проба и срещата пропада. Така титлата остава вакантна, а Окендо очаква съперник за пояса.

"Вчера получих обаждане от Крис Майер, който работи за Зауерланд. Той ми каза, че Пулев е заинтересован да се бие с Окендо, след като се възстанови от контузията, която му попречи да се бие с Джошуа", заяви Джон Уърт, който е главен изпълнителен директор на "Square Ring Promotions".

"Крис ми каза, че Пулев ще бъде напълно възстановен след няколко седмици и че можем да направим битка или в САЩ, или в България в началото на следващата година. Бихме искали да направим битката тук - в САЩ. Нашият екип този уикенд заминава за Колумбия, където ще се проведе годишната конвенция на Световния боксов съвет (WBA). Ще поискаме от тях да одобрят тази битка, защото класираните пред Пулев боксьори в класацията не са на разположение. Устинов и Чар ще се бия помежду си, а Бригс е наказан", добави Уърт.

Фрес Окендо има 45 двубоя на професионалния ринг. От тях е спечелил 37 (24 с нокаут) и е допуснал 8 загуби. Известен е с прякорите „Бързия Фрес“ и „Големият О“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ердоган

    10 6 Отговор
    Тоя пулев ако го пуснат на мазните борби в Измир ще го сгънат кат топла баничка,там са истинските мъже.
  • 2 Бесен Язовец

    12 2 Отговор
    Аз предлагам да се бие със Джорч Форман щото не смея да му предложа Ивендар щото може и да хапне бесните плесници там Кубрат
  • 3 гост

    9 2 Отговор
    И сега ще му набутат няква измислена титла на тоя клоун
  • 4 нино

    11 3 Отговор
    Поредната торба с която ще играе бияча на пенсионри
  • 5 Именно

    7 2 Отговор
    Ква е тая световна титла дето никой не я иска?!
  • 6 незнайко

    4 1 Отговор
    Декември месец по празниците, ще си повреди другото рамо !!! Стари трикове, като на бивши боксьори.
  • 7 Извън закона

    8 1 Отговор
    Не разбрах със 64 годишен ли ще се бие )))

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бесен Язовец

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Извън закона":

    Не, не си разбрал със 164г. тибетски боксьор и пак не му мн.сигурно на Кубрат треява яко да помпа за да има шанс
  • 10 Vasik Atanasova

    11 1 Отговор
    е това е смях и излагация да се бие с 44 годишен боксьор
    е да бяхте му дали 55 годишен или направо 66 годишен
    така ли ще стане световен шампион ?
  • 11 Vasik Atanasova

    9 1 Отговор
    ТОЙ ТАКИВА ТЪРСИ ПЕНСИОНЕРИ