Last news in Fakti

27 Октомври, 2017 18:34 1 007 1

Григор потвърди участието си в София

  • димитров-
  • софия-
  • участие

Димитров отново ще пълни зала „Арена Армеец“

Григор Димитров ще защитава титлата си на турнира от ATP 250 сериите в София през следващата година. Българинът предизвика истинска еуфория по време на тазгодишното си участие в надпреварата и хиляди българи го подкрепяха в зала "Арена Армеец", съобщава Tennis.bg.

Както е известно Димитров взе трофея, след като победи на финала Давид Гофен, а това бе и втората му титла за календарната година, след като преди това триумфира в Бризбън.

Повече подробности за присъствието на Димитров ще има във вторник след официалната пресконференция на организаторите, когато ще има още информация за останалите участници.

Надпреварата ще се проведе веднага след Откритото първенство на Австралия. Sofia Open стартира на пети февруари 2018-а година, а наградният фонд 540 310 евро.

След силния старт на 2016-а година Григор направи и най-добрия си сезон като професионалист, изкачвайки се до рекордното за него осмо място в ранглистата на АТР. Дотук той има общо три титли - Бризбън, София и големият триумф на "Мастърс 1000" в Синсинати.

Това ще бъде третото последно издание на "Sofia Open". Организаторите изразиха желание от 2019-а да се търсят варианти надпреварата да повиши категорията си дори до АТР 500.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.