Last news in Fakti

30 Октомври, 2017 17:59 1 166 1

Делио Роси иска нови играчи в Левски

  • роси-
  • левски-
  • зимна селекция-
  • защитник-
  • халф

Италианският спец е започнал усилена работа по зимната селекция

Централен защитник и халф са задължителните трансферни цели на Левски през зимата. Още в началото на октомври италианският старши треньор на „сините“ Делио Роси е обявил пред ръководството на клуба, че футболисти на тези два поста трябва да бъдат взети с оглед на бъдещите му планове. В момента твърди титуляри в центъра на отбраната са чехът Давид Яблонски, който освен това се изявява и като голмайстор, и исландецът Холмар Ейолфсон.

Роси търси техен колега по амплоа, тъй като явно повече няма да разчита на Димитър Пиргов. Почти сигурно е, че 28-годишният бранител и Левски ще се разделят през зимната пауза. На „Герена“ разполагат с още един централен бранител в лицето на шведа Симон Сандберг. Той обаче стои вече втори сезон при „сините“ и прибира немалката си заплата, като почти не играе. Опитите на ръководните кадри на „Герена“ да го убедят да се стигне до раздяла по взаимно съгласие удрят на камък.

Втората трансферна цел на Роси също показва, че „сините“ планират раздяла с някой от настоящите си централни халфове, пише "24 часа". Към момента едното място при опорните полузащитници е бетонирано за испанеца Жорди Гомес. В другото се е впил Васил Панайотов. На този пост Роси разполага още с французина Антони Белмонт и румънеца Нелуц Рошу. Именно той май е кандидатът за напускане. За него през лятото Левски плати 100 000 евро на Виторул.

Със сигурност Роси ще се опита да подобри качеството в състава и в офанзивен план. Там ще бъдат търсени най-вече флангови играчи. В момента отляво играе словакът Роман Прохазка, който иначе най-често бе вдясно или в центъра на полузащитата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бг лов

    0 0 Отговор
    Като гледам само 4 трябва да останат.Яблонски,Холмар,Прохазка и Обертан