31 Октомври, 2017 11:57 862 2

Делио Роси недоволен от Мапуку

  • мапуку-
  • левски-
  • форма-
  • недоволство-
  • роси

Нападателят на Левски не може да изкара повече от час на високо темпо

Треньорът на Левски Делио Роси е изключително недоволен от физическата форма на Жуниор Мапуку, твърди „Тема Спорт“. Нападателят започна кампанията като титуляр, но при италианеца е твърда резерва. Причината е, че не може да изкара повече от час на високо темпо.

Това се отразява и на работоспособността му в дефанзивен план - той е неефективен, когато отборът трябва да се брани. Освен, че се изморява бързо, конгоанският таран много бавно се възстановява след двубоите. Мапуку влезе като резерва в дербито с Лудогорец. Той обаче не успя да се окаже на голова позиция. Таранът не съумя въобще да изостри играта и се загуби в половината на разградчани.

Мапуку е участвал във всичките 14 шампионатни мача на Левски през сезона, но само в 5 от тях започна като титуляр. В един от случаите той бе сменен още в 38-ата минута - в първия мач с Лудогорец, след като вратарят Божидар Митрев получи червен картон. При Роси Мапуку само още три пъти е бил в стартовата единадесеторка - при 2:0 над Дунав, 4:0 над Славия и 1:2 от Ботев (Пловдив). Жуниор е реализирал само 1 попадение, след като е започвал мача - вкара на Славия. Той отбеляза хеттрик във вратата на Пирин в Благоевград, след като се появи на терена от резервната скамейка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Балканец

    3 0 Отговор
    Нормално..той е по-мързелив дори от Бербо.Гомес също е муден.Вутов пък греши много.Митрев допуска смешни голове
    ...
  • 2 Роси

    1 0 Отговор
    Трябва да купим вратарь нападател и две крила