Last news in Fakti

4 Ноември, 2017 10:56 3 311 5

Ferrari пред напускане на Формула 1

  • ferrari-
  • формула 1-
  • напускане-
  • условия-
  • двигатели

От тима се притесняват, че условията в шампионата след 2020 година ще са в техен ущърб

Ferrari може сензационно да напусне Формула 1. Президентът на тима Серджо Маркионе разкри, че ще предприеме подобни действия, ако условията в шампионата след 2020 година са в техен ущърб. Както е известно, новите собственици "Либърти Медиа" искат да внесат повече интрига в шампионата като поставят финансови граници на отборите, направят двигателя по-прост, евтин и шумен.

"От "Либърти Медиа" имат доста добри намерения като това да сложат ограничение на разходите на отборите. Има обаче и редица неща, които не смятаме за нужни и с които не сме съгласни. В спорта през 2021 ще навлезе друг въздух и ние трябва да вземем някои решения за бъдещето си. Разбирам, че новите собственици имат това предвид, но искам да бъда абсолютно ясен, че ако обстоятелствата не са в наша полза, това ще се отрази на резултатите на нашия бранд и мястото ни на пазара, което сега е на уникално ниво. Ferrari няма да играе тази игра при подобни обстоятелства. Това ще има доста последствия върху структурата на Ferrari, но съм сигурен, че имаме достатъчно алтернативи. Не искам да обсъждам подробно въпросите, които коментирахме на срещата, просто ще изчакаме да видим как ще се развият нещата", разкри Маркионе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onaq s magareto

    15 11 Отговор
    Все реват недоволни ,най голям бюджет,най добрия пилот в решетката (допреди няколко седмици преди да го настигнат по титли) ,видими отборни заповеди ,частна писта за тестове и вечно втори и с заплахи че напускат.
  • 2 Милен

    11 20 Отговор
    Да се махат - най-интригантският отбор са...
  • 3 Вижте ся

    20 3 Отговор
    Без ферари няма ф1.Зрителския интерес ще падне на половина.Ако искат повче шоу да оправят куците писти където се кара на влакче и няма начин да се изпреварва.Все едно във футбола да сложат лимит на разходите за да изравнят силите и кой ще се кефи например,ако Лудогорец спечели ШЛ.Колко фенове имат по света?
  • 4 Mercedes-Benz

    5 12 Отговор
    Махна се гнома Екълстоун и вече няма как да ви подпират заради рушветите! Идиоти, които се мислят че са нещо кой знае какво, а истината е че са едни кресливи и ревливи жабарчета! Освен да продават шапки, шалчета, ключодържатели и коли с превъртян километраж в официалните си дилърства какво можете бе?! Германските титани владеят моторспорта, защото когато сребърните стрели на Мерцедес-Бенц и Ауто Юниън мереха сили и поставяха основите на Формула 1, Енцо Ферари е бил "г-н Никой"! Да не подхващам за Порше, че там вече е друга вселена! Едно време като лъжеха и мажеха бяха много големи, другите за нищо не ставали разбираш ли, даже Мерцедес като се върнаха със собствен отбор били "смешни, жалки" и т.н. нали така викаше жабаря Маркионе, обаче сега като ви бият канчетата е лошо, като не е във ваш интерес искате да си ходите, ми ходете си оплачете се на арменския поп! Ферари винаги е бил един медиен продукт, затова е това, което е, а не заради качествата си. Истинските суперспортисти като Порше и Макларън например, прилагат времена и рекорди до името си когато изкарат нов модел, а не чупят пръсти с кухи обяснения или криейки и не давайки коли за тестове, защото знаят, че за нищо не стават най-пресния пример е Ла Ферари. Никоя друга марка не забранява на автомобилни журналисти да тестват колите им от страх от критика, никоя друга марка не заплашва собствениците на вече произведени автомобили Ферари, че ако предоставят кола за тест, повече никога няма да могат да си
  • 5 Mercedes-Benz

    5 8 Отговор
    продължение на коментара:
    повече никога няма да могат да си купят кола от тях! Никоя друга марка не връща в дилърствата си километражите на върнати от лизинг автомобили, за да ги препродадат после с няколкостотин хиляди отгоре! Мизерници си бяха, мизерници са и мизерници ще останат! Да вървят на ма***та си!