3 Ноември, 2017 18:29 1 713 0

Бербатов: Казаха ми да се готвя за приключение

  • бербатов-
  • индия-
  • керала бластърс-
  • приключение

"Подписах в Индия заради треньора и Уес Браун

Най-популярният български футболист очаква с нетърпение новото предизвикателство пред себе си - Керала Бластърс. От понеделник българинът потегля към Индия, където след две седмици стартира местното първенство. Досега Митко беше на подготовка с тима в Европа.

“Хората ми казаха следното: “Берба, приготви се за приключение, каквото досега не си виждал. Очаквай на всеки мач да има по 60 хил. фенове. Аз досега пред толкова съм играл само на “Олд Трафорд”, коментира Бербатов в студиото на Sportal TV.

Той призна, че главната причина да приеме офертата от Изтока е на бившия му треньор Рене Мюлестийн, който сега води Керала. Там негов съотборник ще е Уес Браун, с когото бяха заедно в Манчестър Юнайтед. “Наясно съм, че Рене знае как на тази възраст да ме подготви по най-добрия начин. Той и Уес са основната причина, за да приема офертата. Говоря на младите футболисти да гледат Браун и да се учат от него, защото той е много по-напред от мен по отношение на трофеи.

“Човек трябва да бъде реалист - когато си почти на 37 г. и не си играл от една година и виждаш, че нещата се получават все по-трудно, отиваш там, където наистина те желаят, дори това да изглежда екстравагантно за нас българите. С когото и да говорих за Индия - защото аз разпитвах познати на Диего Форлан и Давид Трезеге - чух само суперлативи. Там са се грижели добре за тях”, каза още Бербатов.

Той не пожела да разкрие дали в договора му има клауза за преподписване за повече от един сезон. “Не мога да споделя такива детайли. Но, разбира се, ако на човек му хареса, винаги могат да се проведат разговори за това”, уточни нападателят.

Сезонът в Индия започва в средата на ноември и продължава до март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА