14 Ноември, 2017 11:58 1 302 1

Легендата Буфон: Мъчно ми е за Италия!

  • буфон-
  • италия-
  • сълзи-
  • тъга-
  • мондиал 2018-
  • швеция

39-годишният вратар обяви със сълзи на очи края на кариерата си в „скуадра адзура”

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон обяви края на кариерата си в националния тим на Италия след рекордния мач №175 с екипа на „скуадра адзура” точно 20 години и 15 дни след дебюта си. Италианците завършиха 0:0 с Швеция на реванша в баража помежду им и след загубата с 0:1 в първата среща пропускат световно първенство за втори път в историята след 1958 година. Тогава надпреварата се проведе в Швеция.

Буфон утеши плачещите си съотборници, а след това показа феърплей и побърза да поздрави шведските национали за продължаването им напред към Мондиал 2018 в Русия. Накрая вратарят не сдържа сълзите си на раздяла с националния тим.

„Това беше последният ми мач за Италия. Съжалявам, всички ние съжаляваме”, сподели през сълзи 39-годишният страж на Ювентус след равенството с шведите на „Джузепе Меаца” в Милано.

„Не ми е мъчно за мен, а за италианския футбол. Провалихме се в нещо, което е от огромно значение за цялата страна. Съжалявам, че завършвам по този начин, а не, че времето ми е изтекло. Само тези, които са играли в такива мачове, знаят колко са тежки. Не успяхме да покажем най-доброто от себе си. Не успяхме да стигнем до гол. Баражите се решават от малки епизоди и те се случиха срещу нас, но ние сами сме си виновни”, добави легендата.

„Ние имаме гордост, сила, упоритост. Знаем как да се вдигнем и сме го правили. Напускам един отбор на Италия, за който съм убеден, че ще се справи. Прегръщам всички, особено тези, които споделяха моя път. Вината е на всички нас. Няма изкупителни жертви. Печелим заедно и губим заедно”, завърши разплаканият Буфон.

Световното в Русия щеше да е шесто в кариерата на Буфон и така той можеше да стане едноличен рекордьор, задминавайки германеца Лотар Матеус и Антонио Карбахал, които също имат по пет участия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дикембе Мутомбо

    2 0 Отговор
    Кофти година за него. Първо отиде с много надежди на финал в ШЛ, където инкасира повече голове, отколкото през целия турнир преди това. Сега и световно няма да има.