Last news in Fakti

15 Ноември, 2017 10:26 933 0

Късен гол спаси Германия срещу Франция

  • германия-
  • франция-
  • контрола

Световните шампиони и „петлите” си спретнаха равенство 2:2 в Кьолн

Световният шампион Германия се спаси в последните секунди и завърши 2:2 с Франция в приятелска среща, която се игра на стадион „Рейн Енерги” в Кьолн. Бундестимът е в серия от 21 мача без поражение (16 победи и 5 равенства), след като за последно загуби в полуфинала на Евро 2016 точно от "петлите". Те бяха много близо отново да огорчат световните шампиони, които обаче се спасиха с гол в добавеното време.

Селекционерът на домакините Йоахим Льов и този на „петлите” Дидие Дешан експериментираха със съставите си, в които отсъстваха някои основни футболисти.

Началото на срещата бе равностойно с атаки и към двете врати, а домакините може би малко повече владееха топката. В 19-ата минута Александре Лаказет шутира силно, но Кевин Трап успя да избие в корнер, както направи и в 31-ата минута след удар на Килиан Мбапе.

Александре Лаказет (33) даде преднина на „петлите” след комбинация с Антони Марсиал и това се оказа единственият гол за първата част.

След почивката Тимо Вернер (56) получи извеждащо подаване от Месут Йозил и преодоля вратаря Манданда за 1:1. Германците доминираха с по-големия процент владеене на топката, но французите бяха доста опасни контраатака. Килиан Мбабе изведе Александре Лаказет (71), който се оказа непокрит и сам срещу Трап не сгреши за 1:2.

Гостите се виждаха победители, но немците са известни с това, че не се предават до последно и точно в последните секунди успяха да стигнат до равенството с гол на Ларс Щиндъл (90+3), който се разписа след асистенция на Марио Гьотце.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА