Last news in Fakti

21 Ноември, 2017 10:16 1 759 3

Хората на Любо Пенев с писмо до Бойко Борисов

  • пенев-
  • писмо-
  • кандидатура-
  • бфс-
  • борисов-
  • кралев

"Нека на изборите за президент на БФС да спечели по-добрият", се гласи в съобщението

Инициативният комитет, който издига кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС на предстоящия конгрес, написа отворено писмо до премиера Бойко Борисов.

Ето и писмото:
Отворено писмо до Премиера и Министъра на спорта от ЛЮБОСЛАВ ПЕНЕВ , В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ 20 НОЕМВРИ 2017 Г. НА ВНИМАНИЕТО НА Г-Н БОЙКО БОРИСОВ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

КОПИЕ: Г-Н КРАСЕН КРАЛЕВ МИНИСТЪР НА МИНИСТЕРСТВОТО НА СПОРТА
КОПИЕ: ВСИЧКИ ОТГОВОРНИ МЕДИИ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР КРАЛЕВ,

Позволяваме си да ангажираме вниманието ви ОТНОСНО: предстоящия конгрес на Българския футболен съюз (БФС) Не е нужно да ви описваме ситуацията в БФС. Ще използваме само един цитат от уважавана българска медия „едва ли има друга страна, в която футболът да е такъв фарс“, в статия „БФС се заличи от футболната карта” . Статията е от 24.10.2017 г. в trud.bg. И понеже БФС представлява националния футбол бихме ги коригирали малко: БФС заличи България от футболната карта. Тъй като сте спортно ангажирани държавници искрено се надяваме да сте я прочели, ако ли не, направете го. Кратко и ясно е описано състоянието в БФС. Тези господа от БФС управляват „Цар Футбол“, а интерес към него имат милиони българи. Не е за подценяване. Това е спорт, който носи огромни емоции и слава на България, той е социален феномен.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР КРАЛЕВ,

1. Предвид предстоящия конгрес през следващата година и желанието ни да имаме възможност да проведем една нормална кампания, на 17.11.2017 г. се опитахме да депозираме писмо за намерение във футболната централа за издигане на кандидатурата на г-н Любослав Пенев за президент на БФС. Не приеха писмото ни, защото нямали регистър за входяща поща. Изпратихме писмото по-късно по куриер, върнаха го със същия аргумент. Тук е въпросът: Как е възможно институция, представляваща НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ, да няма регистър за входяща поща? Сблъскахме се с описаните в статията непрофесионализъм и арогантност.

2. Подробно разгледахме сайта на БФС. Това е недопустимо за национална институция, в която сигурно влизат много международни организации. Не можахме да намерим никаква точна информация, която би трябвало да е публикувана. В нея има малко документи, малко стари новини и координати. Предвид статута на сдружение с нестопанска цел, обединяваща всички футболни клубове, тук липсват регистри, отчети и т.н. Това е хаос и безотговорност. Постарахме се и разгледахме сайтовете на други европейски централи. Там има всичко.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР КРАЛЕВ,

На този етап единственото място, където може да се намери информация за футболните клубове-членове на БФС се оказа сайта на Министерството на спорта. Една повърхностна проверка показва, че над 30% от клубовете, фигуриращи вътре, не функционират, а някои от тях повече от 10 години. Защо и тук се подвежда обществото? Та това нали е официалния сайт на Министерството на спорта на България, принципал на българския спорт? Поискахме чрез медии на основание Закона за достъп до публичната информация списък с членовете на БФС. Оказа се, че такъв няма. Щели да го изготвят.

Нима тези членове не си плащат членски внос и във всеки един момент да има яснота колко са? Или информацията се крие, или е пълна анархия? Това не е наследствена частна фирма, за да има търговски тайни. Това е институция с ангажимент към българското общество и държава и отчетността трябва да е приоритет и задължение. Тук са въпросите: Защо държавата го допуска? Има ли институции в България? Резултатът: Празни стадиони. 6 пропуснати европейски и световни първенства. Заличаване на България от футболната карта.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ, Винаги сте се доказвал като отговорен държавник, когато става въпрос за българския спорт. Въпреки огромните Ви ангажименти в навечерието на най-важния за съвременния период на родината ни – председателството на съвета на ЕС, не пренебрегвайте тази ситуация. С нас се свързаха много представители и привърженици на „Цар Футбол“. Имаме много информация за дейността на БФС. Със сигурност голяма част от нея ще излезе на бял свят. Всички искат промяна. Напрежението е много голямо. Всички знаем, че в България има действащо законодателство и изненадващо за нас за БФС такова няма. Разчитаме на действия от страна на държавата, за да има възможност кандидатите за поста Президент на БФС да влязат в РАВНОСТОЙНА И КОРЕКТНА НАДПРЕВАРА, за да спечели най-добрия, В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ! Тази година България ще е столица на Европа. Нека взимаме добрия пример и да го прилагаме. Не можем и не трябва да се държим като страна от третия свят. В кой век сме?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 каша

    3 14 Отговор
    И какво, ще се промени, ако чичовото вземе властта ???? От трън та на глог !

    Коментиран от #3

  • 2 Иванчо

    18 3 Отговор
    Има само един начин да разберем какво ще се промени. Още повече, ясно е, че от това в момента по-зле няма. Друг е въпросът, че Пенев е доказано в пъти по-добър ръководител и лидер от Перуката.
  • 3 555

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "каша":

    Нека да я вземе, перуката е ИДИОТ , а и не може да не приема писма