23 Ноември, 2017 09:37 6 136 30

Мартин Петров "олекна" с 4 милиона след измама

  • петров-
  • измама-
  • милиони

"Изкарах парите си в чужбина, честно и пред очите на света, но ги вложих у нас", коментира футболистът

Футболната звезда Мартин Петров е сезирал Софийска градска прокуратура за източени без негово знание 3,8 милиона лева от банковите му сметки в голяма банка пише "Труд".

Писмото е заведено тази година на култовата дата 17 ноември, напомняща ни за паметната победа над Франция (2:1) на „Парк Де Пренс“.

„Да, за съжаление тази афера е факт – каза Мартин Петров за „Труд“. – Не мога да повярвам, че подобно грабителство може да се случи и то в държава от Европейския съюз. Изкарах парите си в чужбина, честно и пред очите на света, но ги вложих у нас. И… ето сега какво ме застигна. Не искам повече да коментирам, моля ви. Ангажирах за мой адвокат по случая корифея в търговското право Тодор Табаков, който вече работи по разнищване на аферата. Надявам се с неговия екип да помогнат накрая да има справедливост. Друга развръзка ще е срам за страната ни.“

Мартин Петров установил измамата на 18 август 2017 г. при посещение в клон на банката. Тогава разбрал, че трудовият договор на назначения му от трезора личен банкер Ирина Ч.А. е прекратен още преди 10 месеца. В този период обаче уволнената служителка продължавала да предоставя на Петров информация за неговите сметки, депозити и операции. Разбира се, той не знаел за „малката подробност“, че банковите новини и извлечения са фалшиви.

Шокът застигнал бившия национал малко по-късно, когато поискал официални справки за движението на парите му. Оказало се, че в периода 2007 – 2017 година без негово знание, съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции по 13 негови сметки. Сред тях дори теглене на пари в брой на каса в офис на банката, закриване и откриване на депозити и превеждане на суми на трети лица, които Футболист №1 на България за 2006 година не познавал. В сигнала до прокуратурата са посочени няколко имена, сред които и съпругът на Ирина Ч.А. Твърди се категорично, че тя никога не е разполагала с необходимото пълномощно, подписано по надлежния ред от нейния клиент за извършване на въпросните финансови операции.

Повечето от тях са осъществени, докато футболният ас е бил извън България, ангажиран с тренировъчен процес и мачове на отборите, за които е играл. Фаталната Ирина е назначена за личен банкер на Мартин Петров от 2003 година, когато той беше част от германския „Волфсбург“.

Мартин Петров афишира претенции към вътрешния контрол на банката. Също и затова, че не е уведомен за уволнението на въпросната служителка и не е получавал справки от трезора за движението на парите му. Той настоява да се разследва и възможността да е станал жертва на организирана престъпна група, сформирана от Ирина Ч.А. вътре в трезора. Преди да сигнализира Софийска градска прокуратура, Петров е направил в присъствието на своите адвокати, серия срещи с ръководни фактори в банката.

Пред „Труд” от пресцентъра на трезора коментираха информацията така:
„Клиентите на банките са защитени с банкова тайна. Ако реши, клиент може да направи публични твърдения за отношенията си с банки, но ние нямаме право да предоставяме каквато и да е информация – да я потвърдим или опровергаем в медиите. В случай, че който и да е клиент оспори плащания в банката, извършваме задълбочена проверка и сътрудничим на отговорните органи”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    32 1 Отговор
    Ами кажете я тази банка

    Коментиран от #15

  • 2 Реалист

    30 5 Отговор
    Не е Мартин, банката е олекнала! Сега всеки нормален адвокат ще ги разнищи за преводите...
  • 3 Патриот

    27 1 Отговор
    Коя е тая честна/лична банка?
  • 4 Откачен Борсук

    37 2 Отговор
    Уникредит.
  • 5 жон

    21 3 Отговор
    По полека, да не излезе, че по време на някое чоластрене с Иринчето, е подписал някое пълномощно.

    Коментиран от #12

  • 6 Евдоки Цачев

    6 46 Отговор
    Мене пък ме кефи че този простак е изгубил парички, заслужава си го

    Коментиран от #21

  • 7 Извън закона

    32 2 Отговор
    3,8 мил в една банка личи си че е футболист.В бг банки и клонове на чужди банки в бг не се внасят повече от гарантираните от фонда ))) КТБ е пример... над 100те пиха вода

    Коментиран от #26

  • 8 Чурулик чурулик

    22 1 Отговор
    С тея пари да беше купил злато или апартаменти ръка да види око да пипне и остават за вечни времена
  • 9 Гостенин

    23 2 Отговор
    Това е да не си знаеш парите!
  • 10 Чурулик чурулик

    18 5 Отговор
    С тея пари спокоино може да купи около 100 апартамента и да ги шитка под наем а приходите да ползва за експанзия в друг сектор
  • 11 Ицо

    25 4 Отговор
    Добре дошли в България!:))
  • 12 Кмет 5

    13 4 Отговор

    До коментар #5 от "жон":

    Платил си е чоластренето
  • 13 Гост

    15 3 Отговор
    " Не мога да повярвам, че подобно грабителство може да се случи и то в държава от Европейския съюз."
    Факт е че всеки се е снишил в Кенефа, като се самозалъгва, че има някакви права и това не можело да се случи в страна от ЕС. Та така докато неизбежната му участ го застигне. Не се залъгвайте, че имате някакви права в страна наричана от собствените си граждани Кенеф. Затова протестирайте, а не се снишавайте. Простите правила, които могат да направят живота в Кенефа по предвидим: 1. Завишена бдителност и недоворие към всичко произлизащо или с марка Кенефа: нямате права. 2. Законите са нещо силно относително и променливо в т.нар държава. 3. Стойте далеч от т.нар. институции - това са престъпни организации. 4. Пълна еманципация от всичко с марка държавата в готовност да се замине в чужбина с професия, която може да бъде упражнявана навсякъде по света. Успех и пазете децата си. Парите се изкарват. Ако искате деца - по-добре в чужбина, за да не се вайкате като г-н Петров за парите си.

    Коментиран от #19

  • 14 баба Цу

    10 4 Отговор
    Дръжте парите в банка там е най сигурно ха ха ха.Дебитни карти,кредитни,,безконтактни си ги заврете в gз.
  • 15 Еее те навсякъде я пишат тука забравили

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Уникредит Булбанк
  • 16 За дебилите

    7 2 Отговор
    Чудя се какво има тази крадла в главата. Дали й се услаждат чуждите пари. На тази аз й казвам ДЕБИЛ, макар че сигурно знае да се подписва.
  • 17 ДА ДА

    14 1 Отговор
    Всеки го чака изненада в БГ. Може би не днес или утре,но то ще ви настигне като валяк за асфалт. Например преди два дена господина от малко градче бил приятно изненадан от ТЕЦ София, че дължи пари за апартамент който не притежава и никога не е топлил кокалите си с централно парно.
  • 18 bankova zabava

    10 5 Отговор
    Щом адвокати са намесени значи банката НЕ ИСКА да заплати за откраднатите пари. Даже с очевадният риск името и да се компрометира тотално. Сигурно ще си измият ръцете с покана Мартин да съди Иринчето...Даже предполагам че в 100-страничният договор има такива варианти защитаващи бамката...А туй Иринче още колко ЛИЧНИ клиенти е завлякло не се знае....Да не се окаже че най-сигурната бамка е една от най-крадливите след като някакви Иринчета 15 години краднат и никой не забелязва ?! Контрол има ли ? А Мартин няма нужда да го съдите. Контакта му с банката е бил само с Иринчето. Нали затва е личен банкер, а не той да ходи по офисите и да чака по опашки. Относно възможността да купи 100 апартамента и да ги дава под наем...Тва е огромна глупост. Той мач ли ще играе в чужбина или крушки ще сменя в Обеля ? Преценил е че банката му дава 2, 3, 5 или 10% годишно и това е по-изгодно и лесно за управление от 100 панелки...А той може и да ги има...Това едва ли са всичките му пари...Извода обаче е крещящ за мен какво представляват банките тук...и какво е отношението им към клиентите. И тук е за важните които могат да сринат с публичност представете си сега как е с дребните жертви...А държавата иска да ни накара всичко да минава през банките...

    Коментиран от #30

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    11 2 Отговор
    Много са ми интересни личности, които до едно време се прехласват по родини, патриотизъм, неземна красота на родината, на 5-6 морета, цар Симеон и т.н. и изведнъж обекта на тяхното родолюбие така жестоко им влиза в живота, че се чудят откъде им е дошло и защо не са слушили патило, че в т.нар държава всичко е леш и измама. Жалко е че за осъзнаването на този факт някои заблудени люде плащат скъпа цена. Ама самооубеждения от рода на "на мен не може да мисе случи" или "аз съм примерен гражданин, това се случва на лошите" не прощават на никого. Рано или късно се плаща цената на самозаблудата.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    11 3 Отговор

    До коментар #21 от "Бай Благой":

    Искрено се надявам да си върно парите и дълбоко уважавам постигнатото от Марто Петров. Но какво се случва с хората, които не се казват Мартин Петров, Бойко Борисов и т.н. В т.нар. държава всеки мами и граби и ти казва върви да ме съдиш. Ако някой от тук четящите не е ходил на съд в България, да не си прави излишни илюзии за права, възмездие и т.н. По скоро да си припомни вкуса на студента вода и да се замисли дали иска да прекара живота си в подобни казуси. А що се отнася до действията на т. нар. "легитимни" институции, се чудя да плача ли да се смея ли. По мои лични впечатления Българите ги очаква не лека съдба в идните десетилетия и всеки добре да се замисли как ще прекрои живота си. И се молете да не се затворят границите, че тогава и кадърните хора, които иначе биха намерили спасение в нормалните държави, ще си скубят косите.
  • 23 К.К.

    5 1 Отговор
    На Майкъл Чорни по подобен начин му източиха около 5 милиона долара, след доста време заловиха новия милионер в Италия с чужд паспорт под името Едмонд Дантес.
  • 24 Секретарка

    8 3 Отговор
    УНИКРЕДИТ.....новата КТБ !
  • 25 Откачен Борсук

    6 1 Отговор
    На мен друго ми е интересно. По другите сайтове са написали коя е банката, а тук не. Защо ли... :)
  • 26 Гошо

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Извън закона":

    Не е само в България. През последната криза много от западните банки щяха да фалират заради алчност, поемане на високи рискове с пари от депозити, лоши кредити и схеми при кредитирането. Единсвената причина да не фалират бе фактът, че държавите (тоест данъкоплатците) наляха много пари, за да ги спасят. Банка ли е - не ѝ се доверявай прекалено много, независимо за коя държава става въпрос.
  • 27 Груйо

    4 1 Отговор
    Сега като попитате детето си какъв иска да стане като порасне да не се чудите като вместо да ви каже, че иска да стане футболист да декларира, че иска да стане банкер!
  • 28 сталин

    3 0 Отговор
    ТАКА СТАВА КОГАТО ПАРИТЕ СА В БАНКИТЕ
  • 29 Караколев

    3 1 Отговор
    Към Откачения Бурсук:
    Братле,
    не знам от къде имаш тази конфиденциална информация но ако е
    истина това което казваш /то това безобразие не би могло да се крие дълго време/, като настоящ клиент на тази банка ще поискам анулиране на настоящия ми Договор с нея !
  • 30 Чурулик чурулик

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "bankova zabava":

    Ма що си мислиш че като има 100 апартамента тои ше ходи да сменя крушки и да маже латекса издраните стени?назначава си отговорник потдръжка и още някои да се грижи за наемите и готово не се ли сешташ?