14 Декември, 2017 16:23 16 523 11

Българинът, който победи Кличко, стана зам.-кмет

  • русинов-
  • заместник-кмет-
  • тетевен-
  • кличко-
  • победа

Свилен Русинов победи Виталий Кличко през 1992г. на Олимпиадата в Барселона

Единственият български боксьор с победа над Виталий Кличко - Свилен Русинов, от днес е зам.-кмет на Община Тетевен. 53-годишният Русинов бе представен днес от кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева. Той ще отговаря за следните ресори – Общинска политика по отношение проблемите на селата; Култура, спорт и туризъм; Трудова заетост, младежки дейности и интеграция.

"Свилен Русинов е сериозен човек, на когото ще разчитам за поверените му ресори – най-вече за добрата комуникация и сътрудничество с всички населени места в общината", заяви кметицата.

Тя подчерта, че Русинов притежава значителен опит както в местната власт, така и в спорта и се надява на ползотворна и успешна съвместна работа.

„За пръв път се прави такава крачка – бивш кмет на село да стане зам.-кмет на Общината. Това е сериозна отговорност, но смятам, че притежавам нужния опит и способности, за да се справя с предизвикателствата. Запознат съм с проблемите в населените места, като заедно с д-р Бояджиева ще работим за тяхното отстраняване", каза от своя страна новият зам.-кмет.

Свилен Русинов е почетен гражданин на Община Тетевен, бивш кмет на родното си село Градежница – 2 мандата и бивш боксьор. Дългогодишен капитан на националния отбор по бокс на България. Той е медалист и шампион от национални и международни турнири. Многократен шампион на България. Медалист от европейските първенства в Торино (1987), Атина (1989), Гьотеборг (1991) г. Европейски шампион от Бурса, 1993 г. Носител на бронзов медал от Световното първенство в Рино, 1986 г.

Световен вицешампион от първенствата в Сидни (1991) и Тампере (1993). Участва в Олимпийските игри в Сеул през 1988 г. Печели бронзов медал на Олимпиадата в Барселона през 1992 г. и е единственият българин с победа над Виталий Кличко. През 1994 г. на турнир в Тайланд Русинов побеждава световния шампион в тежка категория за професионалисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЯС

    21 2 Отговор
    Е този да не го срещаш!! :)
  • 2 Цензор

    35 3 Отговор
    Ако и сега имахме боксъори като него щяхме да сме номер 1 . Нищо против кобрата познавам го но за съжаление не може да му стъпи на малкия пръст
  • 3 гост46

    16 5 Отговор
    на нов началник и на малко прасе на бързайте да се радвате - не се знае.........Преди години в Галиче така се радваха на Ценко Чоков, но като започна да ги пердаши по домакинска книжка се разпищяха

    Коментиран от #10

  • 4 Vasik Atanasova

    10 5 Отговор
    мъжага е
  • 5 един от Тетевен

    21 3 Отговор
    Познавам лично Свилен и въпреки внушителната си физика е тих и диалогичен човек. Не повишава тон и винаги се аргументира при спор. Въпреки предложения за кариера в чужбина, остана и винаги се е считал за горд Българин!
  • 6 Ratai

    6 3 Отговор
    Як МеЖ $$$
  • 7 Пресния

    3 4 Отговор
    Тетевен е загинал......нема смисьЛ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хитрото

    3 0 Отговор
    Който не слуша ще го прасне - нали е много остър с тая биография бог да пази Тетевен.
  • 10 Зайко Байко многознайко

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост46":

    Така е защото Ганьо и мургавите ни сънародници само от бой по манерката разбират!
  • 11 Ацо

    0 0 Отговор
    Бяха истински мъже и спортисти! Малцина знаят но преди него Петър Стоименов имаше победа над Ленъкс Люис!