15 Декември, 2017 11:58 686 0

Роналдиньо ще влиза в политиката

  • политика-
  • партия-
  • бразилия-
  • роналдиньо

Легендата ще се кандидатира за представител на щата Минас Жераис

Носителят на “Златната топка” за 2005 година Роналдиньо смята да се насочи към политиката. Бразилецът ще се кандидатира за място в Сената от листата на социалхристиянската партия на Жаир Болсонаро.

Бившата звезда на Барселона и Милан все още не е обявил кандидатурата си официално, като това се очаква да се случи през март 2018 година. Въпреки това той вече на няколко пъти бе сниман заедно с други политици от тази партия.

Роналдиньо ще се кандидатира за представител на щата Минас Жераис. В същото време Болсонаро ще се кандидатира за президент. Той обаче е доста спорна личност и се определя като бразилския Доналд Тръмп. Той има доста крайни виждания относно гей браковете и положението на жените в обществото.

Роналдиньо няма да е първият футболист, който се впуска в политиката. Неговият сънародник Ромарио вече е сенатор, а бившият нападател на Милан Джордж Уеа се кандидатира за президент на Либерия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА