Last news in Fakti

20 Декември, 2017 09:28 790 1

Григор Димитров е "Спортист на годината"

  • димитров-
  • спортист на годината-
  • награда-
  • признание-
  • янков-
  • владинова

На второ място остана Радо Янков, трета се нареди Невяна Владинова

Тенисистът Григор Димитров очаквано и напълно заслужено спечели 60-ото юбилейно издание на "Спортист на годината" на България. Хасковлията записа най-силния си сезон, в който спечели финалния турнир на ATP, а освен това вдигна титлите в Бризбейн, в София и в Синсинати.

25-годишният български тенисист успя също така да стигне до полуфинал на "Australian Open" и завърши годината като номер 3 в световната ранглиста.

Димитров печели за втори път това отличие, след като бе “Спортист на годината” и за 2014 година.

Григор нямаше възможност да присъства на церемонията, тъй като води подготовка за идния сезон, който започва през януари. Наградата бе връчена на мака му Мария.

"Тази година беше много успешна за Григор. Знам, че много преживявате неговите мачове. Удоволствието, което изпитвам в момента просто е невероятно. Когато Гришо си дойде в България, лично ще му я връча. Благодаря на екипа на Димитров и на всички хора, които ни подкрепят. Много ви обичам", заяви майка му Мария, която получи неговата награда.

На второ място се нареди сноубордистът Радослав Янков, а третото е за състезателката по художествена гимнастика - Невяна Владинова.

Треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова спечели наградата "Треньор на годината" като победител в традиционната анкета на в. "Труд". Под нейно ръководство грациите ни стигнаха до сребърен медал в многобоя на световното първенство в Пезаро и спечелиха общо 17 медала, от които 11 златни.

"Това е огромна гордост за мен, но и за цялата ни художествена гимнастика. Специални благодарности на ММС, г-н Красен Кралев, както и на БФХГ и нейния председател Илиана Раева. Благодаря и на нашите спонсори. Също така благодаря на Михаела Маевска и на целия ни екип, с който работим за подготовката на момичетата от ансамбъла. Благодаря и на семействата, които са възпитали така добре децата си в трудолюбие", заяви от трибуната Весела Димитрова.

Самият национален ансамбъл бе обявен за "Отбор на годината". През 2017 г. той бе в новия си състав: Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Теодора Александрова и Елена Бинева.

"Много сме щастливи. Огромна чест е за нас, че държим тази престижна награда в ръцете си. Не сме си и представяли, че още през тази първа година за нас ще станем "Отбор на годината". Научихме много, надявам се, че това е само началото на нашия път. Ще продължим да се борим все така неуморно. И ще се постараем да ви радваме, всички, които ни подкрепяхте", заяви капитанът на ансамбъла Симона Дянкова.

За втора поредна година Ружди Ружди бе избран за най-добър спортист на България с увреждания. Параолимпиецът, който миналата година взе злато в тласкането на гюле на игрите в Рио '16, тази година извоюва световна титла с нов рекорд в същата дисциплина на първенството в Лондон.

"Чувствам се изключително горд, защото за пореден път съм избран за параолимпиец №1. Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен. На моя треньор – за всичко, което е направил за мен и продължава да прави. Искам да благодаря на параолимпийската асоциация за подкрепата. Пожелавам на всички весели празници! Благодаря ви!", каза развълнуваният Ружди, който получи наградата от майка си.

Крайно класиране за Спортист на годината на България:
1.Григор Димитров (тенис) - 1428 точки
2.Радослав Янков (сноуборд) - 1086
3.Невяна Владинова (художествена гимнастика) - 729
4.Антъни Иванов (плуване) - 620
5.Даниел Асенов (бокс) - 598
6.Александър Везенков (баскетбол) - 482
7.Владимир Илиев (биатлон) - 369
8.Боян Петров (алпинизъм) - 332
9.Владимир Далаклиев (таекуондо) - 276
10.Тихомир Иванов (лека атлетика) - 251


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!

    1 0 Отговор
    И за пореден път дойде и уважи лично връчващите му я и България, честито !