23 Декември, 2017 11:54 1 915 9

Матеус: България ме отказа от треньорството

  • матеус-
  • българия-
  • треньорство-
  • отказ-
  • желание

"На 99% това е затворена страница за мен", призна легендата на германския футбол

Един от най-великите германски футболисти Лотар Матеус направи любопитно изказване в интервю за Magazin Socrates, в което бе замесено името на България. Както е известно, носителят на "Златната топка" бе начело на националния ни отбор в девет мача от октомври 2010-а до септември 2011-а. Пред германското списание бившият капитан на Бундестима споделя, че оттогава не е изкушен да се завърне към треньорството.

"Дали ще бъда отново старши треньор? В спорта не бива никога да казваш никога, но мисля, че на 99% това е затворена страница за мен. Трябва да призная, че през последните шест години не са ми липсвали оферти, но след последния ми треньорски ангажимент в България не съм изкушен да се завърна. Иначе винаги има запитвания към мен, а също и конкретни предложения, между другото и от Германия. Ако обаче не сте напълно зад даден проект, по-добре да пазите ръцете си", каза Матеус.

Рекордьорът по мачове за "Маншафта" се подвизава като телевизионен анализатор, а в последно време има и рубрика в английското списание FourFourTwo.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясен и категоричен отговор

    17 0 Отговор
    Видел е ла.ната в БФС и за една година са го отказали от спорта, па хубаво че не е пропушил или станал наркоман
  • 2 юрист

    3 7 Отговор
    Все пак бая пари взе от наз а нищо не направи.По-добре че се изчеса от тука.

    Коментиран от #3

  • 3 Ну Погоди

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    А ти като юрист, мила ми девойко какво направи повече от въпросния господин. Похвали се с нещо повече. С какво допринесе за възхода на нашия бг спорт.
  • 4 коки

    1 1 Отговор
    За да направи нещо е необходимо не само треньор,но и качествен материал.Това е все едно на един инженер да дадат ръждясала ламарина и да кажат направи стелт самолет.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Джентълменът русофил

    4 1 Отговор
    Вижте, няма нищо странно в изказването на този човек. Той е продукт на една друга среда и съм повече от убеден, че комуникацията му с българските играчи е била много, много трудна и то не заради езиковата бариера. Живота на Запад е изтъкан от правила. Хората там отдавна са опитомени от системата, докато българите например са продукт на една по неопитомена среда. Комуникацията между двата свята понякога е доста трудна. Въпреки всичко смея да твърдя, че източните народи са по-щастливи и живеят в по-добра хармония с природата и с Бога.
  • 7 Пешо

    1 2 Отговор
    В Германия му се смеят яко на размишленията на Матеус и има славата на най-тъпия сред футболистите. Нещо като Любо Пенев по акъл.

    Коментиран от #8

  • 8 В Германия . . . . .

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пешо":

    А в Германия на такива като тебе наиш как се смеят, даже не различават българин от турчин и от циганин
  • 9 mediator37

    0 0 Отговор
    Има смисъл от добър и скъп треньор ако имаме дълга скамейка, а не само 15 читави футболиста. При 15 читави футболиста всеки от нас може да подреди отбора и да им раздаде задачите. И Моуриньо да дойде, все тая. Не е виновен Матеус, че не сме постигнали нищо. С тази селекция толкоз. А след Матеус като се изредиха още 10 треньора нещо стана ли? Малка държава сме, няма детско-юношески школи, няма талази от таланти.