23 Декември, 2017 14:55 784 1

Частична победа за родните щанги

  • щанги-
  • федерация-
  • кас-
  • постановление-
  • глоба-
  • допинг

Родната федерация плаща само половината глоба

След три дела и близо тригодишна съдебна сага Международният спортен арбитраж (КАС) постанови глобата на Българска федерация по вдигане на тежести (БФВТ) да бъде намалена наполовина, пише официалният сайт на родната централа. Решението е соломоновско, като КАС не е приел исканата от Международната федерация (IWF) максимална сума от 500 000 долара и е уважил само частично аргументите на БФВТ, че в случая щангистите са станали жертва на чужда небрежност.

Както е известно, през март 2015 г. по време на внезапен допинг тест бе открито наличието на анаболния стероид „станозолол“ в пробите на 11 български състезатели от националните отбори. По-късно три независими проверки в авторитетни лаборатории сред които тези в Хамбург и в Кьолн доказаха, че причината е замърсена партида на хранителната добавка „Трайбест“. Базирано на това Българската агенция за безопасност на храните унищожи вече блокираните количества от препарата, заличи го от списъка и състави акт за административно нарушение на производителя, сезирана бе и прокуратурата.

През последните три години Международният спортен арбитраж в Лозана два пъти се произнесе в полза на БФВТ и отменяше напълно глобите, след което IWF моментално налагаше наново същото наказание за същия случай. Сега решението е окончателно и не подлежи на обжалване и от двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 990

    2 0 Отговор
    Както беше коментирал скоро някой - "Националният отбор по допинг хванат със щанги"