23 Декември, 2017 23:41 1 204 1

Ювентус застреля Рома

  • ювентус-
  • рома-
  • италия-
  • серия а-
  • застреля-
  • мехди бенатия-
  • скудето-
  • юве

Юве отдалечи Рома от мечтата за скудетото

Ювентус застреля Рома - 1
Снимка: БТА/ AP

Ювентус победи още един пряк конкурент за титлата в Италия, показвайки ясно, че няма да сдаде лесно трона в калчото. В среща от 18-ия кръг на италианското първенство Юве победи у дома Рома с 1:0 с гол на Мехди Бенатия. В началото на този месец „старата госпожа” взе трите точки при гостуването си на Наполи.

В Торино играчите на Масимилиано Алегри бяха по-добри от римските „вълци” и заслужено се поздравиха с успеха. Ювентус не допусна гол в пети пореден мач от първенството. В 18-ата минута домакините се възползваха от пасивността на футболистите на Рома след изпълнение на корнер. Мехди Бенатия наказа бившия си тим, след като вкара от близко разстояние. В 27-ата минута „вълците” можеха да изравнят след скоростна контраатака, но вратарят на „бианконерите” Войчех Шчесни спаси удар на Стефан Ел Шаарауи, който получи подаване от Диего Пероти, но не се възползва от прекрасната възможност.

В 54-ата минута футболистите на Юве си размениха няколко подавания и Гонсало Игуаин беше изведен, но аржентинецът би над вратата след удар от близко разстояние, пропускайки да убие интригата още в началото на второто полувреме. В 67-ата минута Марио Манджукич намери Игуаин, но той отново не успя да се разпише от удобна позиция. В 80-ата минута се откри най-добрата възможност за гол пред Рома, но Алесандро Флоренци уцели гредата. Рома наложи натиск над съперника си в заключителните минути, но без резултат. Войчех Шчесни се отчете с важни спасявания. Във втората минута на добавеното време при контраатака Миралям Пянич уцели гредата след силен удар.

Римляните допуснаха трета загуба от началото на сезона в калчото. С победата Юве събра актив от 44 точки и е на само една от временния лидер Наполи, който по-рано днес победи Сампдория. Трети са Интер с 40 точки, следвани от Рома с 38, но и мач по-малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    1 2 Отговор
    Не искам да обиждам никого, дори и с "нежна" критика!!
    Защо в коментарите на всички /почти/ спортове се използва военна терминология?? Думи и фрази, които подтикват и предизвикват агресия, не бива да се използват в спорта!!! Нали последния е за мир и разбирателство между хората???
    Може ли някой да обясни смисълът на думата ЗАСТРЕЛЯ ? Знам и разбирам ,че някой да ЗАСТРЕЛЯ другиго, е нещо отвратително, долно, престъпно !!! СТРЕЛЯ се с лък, арбалет, оръдие, пистолет , дори и с АК "Калашников" Както и да ГО въртиш и сучиш това означава !!! Да убиеш някого, да го лишиш от живот, да не съществува !?!?
    Е, утре защо един ФЕН /??/ да не ЗАСТРЕЛЯ оня другия, от другата окраска, боя, страна, отбор, тим ??
    Щом Юве може да ЗАСТРЕЛЯ Рома ...........?