24 Декември, 2017 10:02 986 0

Лестър спря Манчестър Юнайтед с човек по-малко

  • лестър-
  • манчестър юнайтед-
  • равенство-
  • варди-
  • мата-
  • магуайър

"Лисиците" вкараха за крайното 2:2 в последната минута

Манчестър Юнайтед преживя нов шок в последните секунди в рамките на няколко дни, след като завърши 2:2 при визитата си на Лестър в последната среща от 19-ия кръг на английската Висша лига. През седмицата "червените дяволи" отпаднаха на четвъртфиналите в Купата на Лигата от втородивизионния Бристол Сити (1:2), инкасирайки попадение в последните секунди, а сега отново допуснаха гол в добавеното време и изтърваха победата срещу "лисиците", които бяха с човек по-малко на терена.

Още в началото след удар на Джеси Лингард от границата на наказателното поле топката рикошира в Кристиан Фукс и Каспер Шмайхел направи блестящо спасяване. Малко след това вратарят хана топката и след удар на Пол Погба.

„Червените дяволи” доминираха, но "лисиците" поведоха с гол на Джейми Варди (27), възползвал се от пас на Рияд Марез при перфектно организирана контраатака. За Варди това бе гол №50 във Висшата лига.

Гостите имаха нужда от време да се отърсят от шока и да потърсят изравняването още преди почивката. Това се случи благодарение на Хуан Мата (40), който получи топката след пас на Джеси Лингард.

През втората част футболистите на Жозе Моуриньо продължиха да имат инициативата и логично стигнаха до обрата. Хуан Мата (60) изпълни перфектно пряк свободен удар и не остави шансове за Каспер Шмайхел, който се забави с реакцията си и не успя да стигне до топката.

В 72-ата минута Джеси Лингард можеше окончателно да сложи точка на спора, но прати топката в страничната греда. Минута след това домакините останаха в намален състав, след като ганаецът Даниел Амартей си изкара втори жълт и съответно червен картон.

До края на мача с човек по-малко „лисиците” се опитаха да стигнат до равенството с множество центрирания в наказателното поле на гостите. Усилията им се увенчаха в успех едва в добавеното време, когато Хари Магуайър (90+4) бе изведен от Марк Олбрайтън и с гола си докара до екстаз трибуните на "Кинг Пауър Стейдиъм".

След третото си равенство за сезона Манчестър Юнайтед остава втори с 42 точки и на 3 пред шампиона Челси, но вече на 13 от лидера и градски съперник Манчестър Сити. Лестър записа шесто реми от началото на кампанията в елита и заема осма позиция с 27 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА