27 Декември, 2017 21:19 1 768 0

Ливърпул счупи трансферен рекорд

  • върджил ван дайк-
  • ливърпул-
  • защитник-
  • рекорд-
  • трансфер-
  • саутхемптън

Ливърпул ще плати 75 милиона паунда за защитника

Ливърпул счупи трансферен рекорд - 1
Снимка: Инстаграм

Ливърпул обяви, че е постигнал споразумение със Саутхемптън за закупуването на бранителя Върджил ван Дайк. Защитникът официално ще се присъедини към тима на „червените” от началото на следващата година.

„Мърсисайдци” не обявиха колко ще платят на „светците” за 26-годишния холандец. Според британските медии обаче сумата е 75 милиона паунда, с което ще бъде счупен рекордът за най-скъп защитник.

Бранителят премина в отбора на Саутхемптън от Селтик през 2015 година. Той беше един от приоритетите на треньора Юрген Клоп още от лятото. Върджил ван Дайк ще носи фланелката с номер 4 в Ливърпул, посочва „Скай спортс”.

Ливърпул заема четвъртата позиция във временното класиране на английското първенство. Отборът е допуснал 23 гола в 20 мача, което го прави тимът с най-слаба защита сред първите седем в подреждането.

„Гордея се, че вече съм играч на Ливърпул. Днес е щастлив ден за мен и моето семейство, защото се присъединявам към един от най-големите клубове в световния футбол. Нямам търпение да сложа прочутата червена фланелка”, заяви самият футболист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА