Last news in Fakti

3 Януари, 2018 17:30 2 559 8

Михаел Шумахер навършва 49 днес

  • шумахер-
  • успехи-
  • рожден ден-
  • състояние

Великият пилот има рожден ден

Смятаният за най-велик пилот, единственият носител на 7 световни титли във Формула 1 Михаел Шумахер навършва 49 години днес. За съжаление няма новини за евентуално подобрение на неговото състояние. Четири години след ужасния инцидент по време на ски във френските Алпи шампионът продължава да е прикован на легло. Откакто Шумахер бе изписан от болницата семейството му започна да се грижи за него, като с това секна и информацията.

Роден на 3 януари 1969, Михаел Шумахер прави своя дебют във Формула 1 с тима на Jordan Ford през 1991. Разбира се, най-забележителната част от неговата кариера е времето, прекарано в отбора на Ferrari. Докато някои скептици твърдят, че той е имал късмета да кара точната кола в точното време, невероятното му пилотиране, присъствието на пистата и винаги усмихнатото му лице говорят сами за себе си.

Шумахер все още държи някои забележителни рекорди във Формула 1: най-много световни титли - 7 (2 с Benetton и 5 с Ferrari) и най-много победи – 91. Качвал се е на подиума цели 155 пъти, има 1566 точки и пробег от 24 144 км. Докато се молим за неговото оздравяване, Михаел Шумахер продължава да бъде идол, вдъхновител и модел на поведение за милиони фенове и състезатели по света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Стефчо

    12 1 Отговор
    Голям спортист....Жалко за нелпия край...И той,като като Сена ще бъде запомнен от света..Поклон пред таланта ти Шуми.
  • 2 Франс

    9 0 Отговор
    Велик ,жалко за него беше невероятен пилот.Господ си прави странни шеги .Оцелява в страшни катастрофи години наред,а от едно елементарно падане такава страшна съдба.
  • 3 Японеца

    9 11 Отговор
    шуми беше невороятен пилот и невороятно арогантен боклук на пистата.
    Нула спортменство, нула толерантност.
    Бутна дори собственият си брат, а преди това катастрофи със Сена, с Хил, за да стане първи, с Култард няколко.
    Накрая ферари се разбраха с ФИА и Екълстон и го подкрепиха за 5 победи!
    "Господ забавя, но не забравя"- народна мъдрост!

    Коментиран от #6

  • 4 автофен

    6 3 Отговор
    Най велик пилот е малко тъпо понятие особено след 1990 година когато ФИА направи формулата един голям цирк.Сега са почнали да лансират един смешник и ще го правят поне 5 пъти шампион.
    Едно е да се състезаваш с конкуренти като Фитипалди,Ники Лауда,Джеки Стюърт,Джеймс Хънт и Греъм Хил,колата ти да е с ръчни скорости без никаква помощ от електроника и всяка грешка на пистата да плащаш с живота си.Друго е с милионите зад гърба да караш най добрата кола с асистиране от електроника и цял екип стратези,пистите ти и колата са толкова обезопасени че колкото и голяма глупост да направиш излизаш от колата изтупваш се и си тръгваш.
    Така е по лесно да се правиш на велик,но някак си прилича на сравнение на самурай с меч с някой въоръжен с картечница.
  • 5 Гост

    2 1 Отговор
    Шампионската кола и шампионския тим ги направи Шумахер. Щото преди това с Алези, Берргер, Ферари бяха трагедия. На разбирачите тука дето не разбират от Ф 1 ще им препоръчам да гледат стари състезания и ще разберете защо Шумахер стана седем пъти шампион.

    Коментиран от #7

  • 6 самора машел

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Японеца":

    и Вилньов удари с цел да го изхвърли от надпреварата !!!
  • 7 Хуан

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Стана ? Защо не стана докато Сена беше жив!
  • 8 нина

    0 0 Отговор
    За мен смъртта на Айртон го направи"велик"..а и с кого се състезава..Сена беше с Прост...,,,Пикет.той с добри пилоти,но не от голяма класа.."Пилето"имаше късмет..и лош характер.24 години паля свещ на 1 май,бях на завоя Тамбурело...Имола..На Шумахер егото му го прикова към леглото...Сори!!!