Last news in Fakti

4 Януари, 2018 09:56 774 0

Челси и Арсенал с най-добрия мач за сезона

  • челси-
  • арсенал-
  • уилшър-
  • азар-
  • алонсо-
  • белерин-
  • дерби

Първото лондонско дерби за 2018 година предложи спектакъл с четири гола

Арсенал и Челси завършиха 2:2 в първото лондонско дерби за 2018 година от 22-ия кръг на английската Висша лига. Бившият страж на Челси и настоящ на „топчиите” Петер Чех отново не успя да запише "суха мрежа" №200 в английския елит. Джак Уилшър (63) изведе домакините напред в резултата, но „сините” обърнаха чрез Еден Азар (67-дузпа) и Маркос Алонсо (84). В добавеното време извършилият нарушението за дузпата Ектор Белерин (90+2) донесе точката за „артилеристите”.

Първата част предложи много динамична игра и голям брой положения пред двете врати, но без попадение. Още в началото след шут фаул на Алексис Санчес топката рикошира от стената и след това на сантиметри от страничната греда. В 14-ата минута Чембърс сгреши, а Мората излезе само срещу Чех и пропусна. Секунди по-късно Чех изпревари Мората след центриране на Виктор Моузес. Малко по-късно младият Мейтланд-Найлс падна в наказателното поле и феновете на „топчиите” поискаха дузпа, но съдията Антъни Тейлър не посочи бялата точка. Атаката продължи и Алексис Санчес можеше да се разпише, но Тибо Куртоа се намеси и топката се отби от дясната греда, след което се разходи по голлинията и докосна и другата греда. Накрая белгийският страж хвана топката. До почивката последваха пропуски на Александре Лаказет от домакините и Маркос Алонсо и Еден Азар от гостите.

След паузата двата тима продължиха активно да търсят гола. В 50-ата минута Чех направи двойно спасяване след удари на Азар и Алонсо, а Лаказет пропусна за „артилеристите” след блестяща намеса на Куртоа.

В 62-ата минута двойно подаване с Лаказет изведе Йозил в удобна позиция, но Куртоа затвори германския национал и спаси вратата си от гол. Минута по-късно обаче след рикошет в крака на Мората топката стигна до Джак Уилшър (63), който без забавяне се разписа за 1:0. Челси реагира и изравняването не закъсня. Испанецът Ектор Белерин фаулира Еден Азар в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Потърпевшият Еден Азар (67-дузпа) бе точен от бялата точка за 1:1. „Сините” стигнаха и до пълен обрат с гол на Маркос Алонсо (84) след центриране на Дзапакоста. Драмата бе пълна в добавеното време, когато първо Ектор Белерин (90+2) изравни след далечен шут, а минута след това Дзапакоста можеше да донесе победата за Челси, но след негови удар топката се удари в напречната греда.

След равенството Челси остана на точка зад втория Манчестър Юнайтед и на 16 след лидера Манчестър Сити. Арсенал е шести с 39 точки и на една зад вечния си враг Тотнъм, както и на пет след четвъртия Ливърпул.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА