4 Януари, 2018 16:38 1 601 2

Григор Димитров се измъчи срещу 128-мия в света

  • димитров-
  • тенис-
  • обрат-
  • мачбол-
  • бризбейн-
  • милман

Българският тенисист спаси два мачбола и после постигна обрат

Григор Димитров започна с изключително труден успех защитата на титлата си в Бризбейн. В среща от втория кръг българинът се наложи над австралиеца Джон Милман след 4:6, 7:6(8), 6:3, като трябваше да спасява два мачбола във втория сет.

С този успех Димитров се класира за четвъртфиналите, където му предстои сблъсък с Кайл Едмънд от Великобритания, който в момента е 50-и в класацията на АТР.

В днешния двубой първата ни ракета допусна изключително много неточности и на няколко пъти просто не се виждаше как ще измъкне мача. Той обаче демонстрира изключителен характер и в крайна сметка извоюва успеха.

Припомняме, че Григор продължава и в надпреварата на двойки, където заедно с Райън Харисън (САЩ) е на полуфинал.

Първи сет
Григор Димитров започна по-добре срещата и стигна до пробив за 2:1. Джон Милман обаче не се притесни и изравни още в следващия гейм - 2:2. В следващите минути двубоят беше изключително оспорван, като на няколко пъти двамата тенисисти можеха да спечелят подаване на противника. За съжаление това се случи в 10-ия гейм, когато Димитров сервира, но не показа убедителна игра и загуби гейма, с което и сета - 6:4 в полза в Милман.

Втори сет
Втората част се разви по изключително драматичен начин. Двамата тенисисти си размениха по един пробив и така сетът трябваше да се реши в тайбрек. В него Милман поведе с 3:0, но Григор бързо се съвзе и изравни за 3:3. Австралиецът сервираше за мача при 6:5 в своя полза, но Димитров демонстрира характер и спаси мачбола. Впоследствие Джон имаше още един мачбол, но хасковлията пак се измъкна. Григор показа характер и стигна до минипробив за 9:8, който затвърди при свой сервис - 10:8 в тайбрека и 1:1 в сетовете.

Трети сет
В третия сет Григор Димитров най-накрая демонстрира по-високата си класа и след пробив поведе с 3:1 гейма. До края на мача българинът не позволи на Милман да го притисне и взе без проблеми сета с 6:3, с което и мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 11 Отговор
    Почвайте да ближете то.ките на Гришо.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.