6 Януари, 2018 10:49 2 791 2

Кирьос детронира Григор Димитров в Бризбейн

  • кирьос-
  • димитров-
  • тенис-
  • грешки-
  • титла-
  • бризбейн

Поредица от грешки не позволиха на българина да защити трофея си

Григор Димитров загуби с 6:3, 1:6, 4:6 от 21-ия в мъжкия тенис Ник Кирьос в полуфинал на турнира в Бризбейн и няма да може да защитава трофея си от миналата година. Поредица от грешки лишиха българина от първи финал през годината, а вина за това има и добрата игра на съперника му - 19:5 аса и 2:6 двойни грешки в полза на австралиеца.

Григор Димитров и Ник Кирьос имаха два мача досега, а и в двата победата бе за българина - 7:6, 3:6, 7:6 на Индиън Уелс през 2015-а и 6:3, 7:5 на финала в Синсинати през миналата година.

Кирьос ще спори за титлата с партньора на Димитров в турнира на двойки - Райън Харисън, победил изненадата на турнира Алекс де Минор (Австралия) с 4:6, 7:6, 6:4.

Първи сет
Първият сет продължи малко повече от половин час и започна равностойно. При 3:2 в своя полза Григор проби съперника си, а след това затвърди аванса си за 5:2. Кирьос се измъкна от по-ранно загуба на сета, но в следващия се пречупи при сервис за Гришо за крайното 6:3 в първия сет.

Втори сет
Вторият сет също стартира гейм за гейм, но Гришо допусна ранен пробив за 1:3, макар Кирьос да взе гейма при втория брейк пойнт. Австралиецът затвърди пробива, а след това успя да удари Димитров за втори път с нов пробив за 1:5 при третия брейк пойнт. Гришо удържа три сет пойнта, но в крайна сметка загуби с 1:6.

Трети сет
Третият сет се движеше без пробив до 3:3, когато Кирьос се възползва от поредица от грешки на Димитров и го проби за 4:3. В следващия гейм Гришо даде всичко от себе си и не спря да тича, но съперникът му бе безгрешен и затвърди пробива за 5:3. Българинът успя да съхрани шансовете си с гейм за 5:4, а австралиецът сервираше за победа в срещата. Григор поведе в решителния гейм, но Кирьос си върна аванса с два аса. Димитров изпрати топката в аут в следващите две отигравания, с което загуби мача и титлата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.