Last news in Fakti

8 Януари, 2018 09:57 1 915 0

Реал се сбогува с титлата след нова издънка

  • реал мадрид-
  • селта виго-
  • издънка-
  • титла-
  • примера дивисион-
  • барселона

"Белият балет" стигна само до 2:2 при визитата на Селта

Реал (Мадрид) разочарова феновете си за пореден път този сезон, след като записа нова издънка и завърши 2:2 при гостуването си на Селта в среща от 18-ия кръг на Примера дивисион.

Срещата на „Балаидос” започна равностойно с опасни атаки и към двете врати. В първия четвърт час домакините бяха отправили три точни удара срещу два за „кралския” клуб, който привидно имаше инициативата.

В 12-ата минута късметът помогна на Реал, след като Яго Аспас засече топката след центриране на капитана Уго Майо и я прати в гредата. Гостите владееха повече топката, но домакините контраатакуваха много опасно. В 25-ата минута вратарят на домакините Рубен Бланко с усилия изби силен удар на Каземиро.

Изненадващо галисийци поведоха с гол на Даниел Вас (33), който бе изведен прекрасно от Яго Аспас и след това прехвърли Кейлор Навас за 1:0. Реакцията на „белия балет” бе доста бърза и с две попадения на Гарет Бейл (36, 38) след подавания на Тони Кроос и Иско се стигна до пълен обрат.

След почивката Реал прие играта в своята половина и домакините установиха натиск. Кристиано Роналдо бе незабележим до 65-ата минута, когато отправи удар с глава, спасен от вратаря Рубен Бланко. В 72-ата минута стражът на гостите Кейлор Навас фаулира откъсналия си Яго Аспас и последва дузпа. Костариканският вратар обаче отрази удара на Яго Аспас от бялата точка. Пасивната игра на „кралския” клуб бе наказана от непокрития уругвайски нападател Макси Лопес (82) разстреля с глава Кейлор Навас и изравни за 2:2. До края на мача гостите се вдигнаха на щурм, но не успяха да стигнат до победен гол.

След петото си реми за сезона Реал остава четвърти с 32 точки и на цели 16 след лидера Барселона, като шансовете за титлата към момента са илюзорни, въпреки че „белият балет” е с мач по-малко. Селта записа четвърто реми за кампанията и е на 14-а позиция с 22 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА