8 Януари, 2018 12:02 4 628 0

Изненада! Кой е най-богатият футболист в света?

  • богатство-
  • пари-
  • футболист-
  • болкиа-
  • бруней

Това не е нито Меси, нито Роналдо

Когато стане дума за най-богатите футболисти, хората обикновено си мислят за Кристиано Роналдо, Лионел Меси или Неймар. Да, но трите мегазвезди на световния футбол са далеч от 19-годишния футболист от втория отбор на Лестър.

Става дума за Фаик Болкиа. Той е племенник на султана на Бруней Хасанал Болкиа, чието богатство се оценява на 20 милиарда долара. Талантът на „лисиците“ играе в Англия от няколко години. Започва в Саутхямптън през 2009 година, а през 2013 година минава тестове в Арсенал.

С „артилеристите“ дори участва на турнира Лайън Сити Къп в Сингапур през 2013 година и вкара гол. След като не получава предложения за договор от „светците“ и Арсенал, Челси се възползва от ситуацията и подписва за две години с крилото. Само година по-късно Фаик Болкиа преминава в Лестър с тригодишен договор.

Въпреки че е роден в Лос Анджелис и може да играе за националния отбор на САЩ, Фаик предпочита да представлява Бруней. Вече има девет мача за националния отбор и един вкаран гол.

За да добиете представа за богатството на младия Болкиа, трябва да се обърне внимание на неговия баща Джефри. Братът на султана на Бруней похарчи около 10 милиарда паунда за 15 години като шеф на Инвестиционната агенция на азиатската държава. В един момент Джефри Болкиа пръсна 35 милиона паунда за един месец за коли, часовници и химикалки от бяло злато.

Според информациите бащата на младия играч на Лестър има колекция от 2300 автомобила. Най-впечатляващият разход на Джефри е за 50-тия му рожден ден. Той кани Майкъл Джексън да пее на тържеството срещу хонорар от 12,5 милиона паунда, а специално за целта се построява чисто нов стадион.

С такова богато семейство мнозина се чудят защо Фаик Болкиа въобще играе футбол. В едно от редките си интервюта той признава: „Ритам още от най-ранна възраст, откакто се помня. Винаги съм се забавлявал с топка в краката си. Родителите ми постоянно ме подкрепят и ми помагат да преследвам мечтата си да стана футболист. Още от малък ме възпитаваха да бъда силен психологически и физически. Те са моите примери за подражание.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА