12 Януари, 2018 15:02 1 403 0

Григор Димитров: Готов съм за нещо голямо

  • димитров-
  • australian open-
  • титла-
  • кирьос-
  • тенис-
  • увереност

"Зареден съм с увереност и мога да направя решителната крачка", заяви най-добрият български тенисист

Година след като малко не му достигна за мечтания финал на Australian Open срещу Роджър Федерер, Григор се надява най-сетне да дойде неговото време. Българинът е поставен под №3 в основната схема на тазгодишното издание на първия за годината турнир от Големия шлем, а в първите два кръга ще играе срещу квалификанти.

След жребия той бе попитан дали е готов да спечели първата си титла от Големия шлем. “Когато се отвори подобна възможност, трябва да си в състояние да я сграбчиш”, заяви Григор.

“Зареден съм с голяма увереност и усещам, че съм направил решителната крачка. Краката ми се чувстват добре и остава всичко това да се пренесе на корта“, добави българинът.

Първият сериозен тест за Димитров вероятно ще бъде в лицето на Ник Кирьос в четвъртия кръг. След като загуби от австралиеца в полуфиналите в Бризбън, сега Григор е предпазлив по отношение на този съперник.

“Беше много интересен двубой. Мислех, че държа нещата под контрол, но след първия сет всичко ми се изплъзна от ръцете“, коментира Димитров.

“Той направи няколко удара и си върна самочувствието, а и започна да сервира невероятно. Правех всичко по силите си, за да влизаме в разигравания, но нямаше много такива. Разбира се, той заслужаваше. Това е страхотен старт на годината за него и той един от претендентите“, заяви Григор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА