Last news in Fakti

14 Януари, 2018 20:02 2 116 1

Червени магьосници повалиха непобедимия Сити

  • победа-
  • манчестър-
  • ливърпул-
  • манчестър сити-
  • футбол-
  • английска висша лига

Какъв мач, каква игра, какво шоу

Червени магьосници повалиха непобедимия Сити - 1
Снимка: АР/БТА

Ливърпул надви гостите от Манчестър Сити с 4:3 на стадион на „Анфийлд“ от 23-ия кръг на английската висша лига. Отборът на Юрген Клоп сложи край на невероятната победна серия, която "гражданите" държаха до момента.

"Червените" записаха четвърти пореден успех в първенството и се изкачиха на трето място, въпреки че имат равен брой точки с четвъртия Челси, а със същия актив е и вторият Манчестър Юнайтед, който играе утре. Въпреки че допусна първа шампионатна загуба от началото на сезона, Сити продължава да има солиден аванс от 15 точки на върха.

Двубоят започна по перфектен начин за домакините още в първите минути. Алекс Окслейд-Чембърлейн получи топката от Фирмино напред през защитата на съперника, освободи си пространство за изстрел и с нисък удар по диагонала откри резултата.

Още в началото на мача и двата отбора заложиха на преса в полето на съперника. Мърсисайдци бързо започнаха да организират опасните си, бързи атаки и на няколко пъти намериха пролуки в защитата на гостите. "Гражданите" на няколко пъти опитаха атаки отдясно чрез Стърлинг, който бе бурно освиркван при всяко докосване от феновете на бившия си отбор.

До почивката резултатът на "Анфийлд" беше 1:1 с голове на Алекс Окслейд-Чембърлейн и Лирой Сане, но "Ливърпул" беше по-добрият отбор. През втората част домакините вкараха три гола, реализирани от Фирмино, Сане и Салах, а за гостите точки отбелязаха Бернардо Силва и Илкай Гюндоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Obay

    4 0 Отговор
    YNWA