15 Януари, 2018 17:03 1 238 0

Димитров: Целта ми е титла от Големия шлем

  • димитров-
  • новак-
  • макдоналд-
  • тенис-
  • голям шлем

"Гледам мач за мач и давам 100% от себе си", заяви българинът

Григор Димитров логично беше в отлично настроение след първата си победа в Мелбърн. Първата ни ракета спечели с 6:3, 6:2, 6:1 срещу квалификанта Денис Новак и се класира за втория кръг на Australian Open

"Доволен съм от формата си. Толкова е хубаво да се върна тук. Имам страхотни спомени, обичам да играя на този корт", бяха първите думи на Димитров след успеха.

"Имаше силен вятър по време на загрявката. При това положение не можеш да използваш максимално ударите си, но аз се опитах да бъда концентриран и да използвам всяка възможност, както и да спестя малко сили", добави българинът.

"Нямаше особено значение, че направих ранен пробив. Не знаех точно на какво е способен съперника. Той постигна три победи, за да стигне до тук и трябваше да съм готов за битка", обясни Димитров.

Попитан дали е готов за титла от Големия шлем, Григор отговори: "Гледам мач за мач. Това винаги е било моя мечта. Постигнах някои неща, които винаги съм искал. Това е следващата стъпка. Не искам да лъжа и да звуча прекалено скромен. Единственото, което мога да направя, е да се раздавам на 100% процента и да се опитам да вдигам нивото с всеки мач."

"Времето не беше много добро през последните дни и не успях да тренирам, както искам. Имам ден почивка. Мачът не беше много натоварващ и след малко пак ще съм на корта, за да тренирам допълнително", завърши първата ни ракета.

Във втория кръг Димитров ще се изправи срещу американеца Макензи Макдоналд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА