Last news in Fakti

16 Януари, 2018 15:29 1 563 1

Отново погнаха Меси за данъци

  • меси-
  • барселона-
  • данъци-
  • благотворителни мачове

Следователи събират данни за организираните от аржентинеца благотворителни мачове

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси отново е обект на разследване за укриване на доходи, пише испанският "El Mundo". Според изданието, следователи на полицията от 2012 г. събират данни за организирането и провеждането на благотворителни мачове от фондацията на нападателя.

Властите подозират, че аржентинецът организира по няколко такива срещи годишно и получава средствата, събрани за благотворителност в своя фондация, но голяма част от парите не стигат до нея.

Гилермо Марина, който е организирал шест такива благотворителни мача от 2012 до 2013 година, твърди, че от тях са получени 6.9 милиона долара, но във фонда са преведени само 300 000. През 2015 следователите са предоставили данните на съда, но до дело не се е стигнало поради недостатъчно улики.

Припомняме, че през лятото Меси бе разследван за неплащане на данъци и получи присъда от 21 месеца затвор, но по-късно наказанието му бе заменено с глоба от 250 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без думи

    8 2 Отговор
    И тоя няма да ги занесе на оня свят най-много с готин костюм да го барнат.
    Човешката АЛЧНОСТ няма граници еййй.