Last news in Fakti

19 Януари, 2018 09:20 1 510 2

Григор Димитров се справи с Рубльов и жегата

  • рубльов-
  • australian open-
  • победа-
  • тенис-
  • димитров

Българският тенисист стигна до победата с 3:1 сета

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за осминафиналите на Australian Open. Хасковлията записа изключително труден успех с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 над руснака Андрей Рубльов. И четирите сета бяха много равностойни, като и двамата направиха много двойни грешки. 15 за Григор и 13 за Рубльов. С днешния си успех Димитров взе реванш от руснака за загубата си от него във втория кръг на US Open.

Следващият съперник на Григор Димитров ще бъде определен в мача между Ник Кирьос и Жо-Вилфред Цонга.

Първи сет
Срещата не започна добре за Григор Димитров. Той беше пробит ще в първия гейм на мача, а след това Рубльов спечели подаването си на нула и поведе с 2:0. След това българинът се съвзе. Спечели собствения си сервис гейм, а последва и пробив. Така Григор изравни резултата. След това двамата печелеха своите подавания до 4:3 в полза на Димитров, когато той направи нов пробив в сервиса на руския си съперник. Така при 5:3 хасковлията сервира за победата в първия сет и той го спечели при първия си сетбол.

Втори сет
Тази част се разви огледално на първия сет. Григор започна с пробив в подаването на съперника и след това го затвърди. Последва размяна на спечелени собствени сервис геймове до 4:3, когато Рубльов върна пробива. След това руснакът спечели собственото си подаване, а последва и нов брейк в сервиса на Димитров. Руският тенисист се възползва от първия си сетбол, спечели частта и изравни резултата в мача.

Трети сет
Равностойното начало на тази част, при която двамата печелеха подаванията си продължи до шестия гейм, когато Рубльов направи брейк за 4:2. Григор обаче веднага успя да върне пробива, а след това спечели подаването си и изравни резултата. Българинът направи още един пробив за 5:4 и след това подава за спечелване на сета. Решителният сервис-гейм продължи доста дълго. Григор го спечели при петия си сетбол, а с това поведе и в мача с 2:1.

Четвърти сет
Равностойната игра на корта продължи и през четвъртия сет. Григор и Рубльов печелеха своите подавания до седмия гейм, когато българинът успя да пробие сервиса на руския му съперник за 4:3. Това се оказа ключовата ситуация в сета и мача. След това нов брейк не последва и така в десетия гейм Димитров сервира за победа в срещата и я постигна при първия си мачбол, след като преди това отрази два брейкбола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    10 4 Отговор
    Бий руснака по главата, бий, бий, бий
  • 2 КУПУВАЙ РУБЛИ СЕГА А НЕ ПОСЛЕ

    0 0 Отговор
    ГАГ СТАНЕ ЕДНА РУБЛА ЗА ТРИХИЛЯДИ ЗЕЛ. ГУЩЕРА.