23 Януари, 2018 09:38 1 467 10

Жалко! Едмънд изхвърли Григор Димитров от Australian Open

  • димитров-
  • едмънд-
  • тенис-
  • australian open-
  • загуба

Българинът загуби тричасова битка

Британският талант Кайл Едмънд изхвърли Григор Димитров от Australian Open! Двубоят от четвъртфиналите продължи близо 3 часа и завърши с успех на Едмънд с 6:4, 3:6, 6:3, 6:4. Така Григор не успя да се класира за втори пореден полуфинал в Мелбърн, а съперникът му чака победителя от срещата между Рафаел Надал и Марин Чилич.

49-ият в света Едмънд изигра може би мача на живота си до момента, показа се на предела на възможностите си и успя да преодолее съпротивата на Григор Димитров. Победата днес е първа за Кайл над тенисист от топ 10, а достигането до полуфинала е най-големият успех до този момент в кариерата му.

Българинът така и не се настрои към агресивната игра на своя опонент, а в същото време направи доста непредизвикани грешки.

Кайл започна уверено с пробив, а до края на първия сет направи още един и излезе напред в резултата. Григор се завърна подобаващо през втората част и успя да изравни сетовете. В трети сет имаше само един пробив, който бе на сметката на Едмънд, а през цялата част световният номер 3 стигна само да един брейкбол, който обаче не бе реализиран.

В заключителният сет Григор допусна ранен пробив, който успя бързо да върне. При 4:4 обаче се стигна до нов пробив в полза на Едмънд, а при своето подаване британецът показа стабилни нерви. Последната точка бе топка в аут от страна на Григор.

Първи сет
Григор застана на сервис, а първото разиграване бе спечелено от Едмънд. Британецът показа отличен форхенд, с който успя да стигне до брейкпойнт. Българският тенисист обаче се справи и дори получи предимство. Съперникът му обаче стигна до втора точка за пробив и след топка в аут успя да пробие - 0:1. Едмънд затвърди пробива с бърз гейм на 0 - 0:2.

Григор най-после се посъбуди и успя да спечели подаването си бързо - 1:2. Едмънд отвръща със същото и повежда с 3:1. Димитров показа подобряване на играта си, влезе два пъти на мрежата, а с мощен сервис затвори гейма на 0 - 2:3.

Българинът започна добре при сервиса на Едмънд и поведе с 30-15, но със сечен форхенд и воле Кайл успя да обърне. Двойна грешка доведе до равенство в гейма. Топка в аут по диагонала даде предимство на Григор, а нов аут доведе до изравняване на резултата 3:3. Двамата показват много зрелищен тенис, който радва зрителите.

Сервисът на българина заработи, затрудни максимално Едмънд, който прати две топки в мрежата и геймът е за Григор - 4:3. Младият британец бе безмилостен на сервис и стигна бързо до изравняване след гейм на 15 - 4:4.

Григор обаче изостана с 15:40 при своето подаване и бе притиснат максимално. Топка в аут. С невероятно изпълнение обаче той успя да пробие за втори път и да стигне до сервиране за сета - 4:5.

Димитров обаче пласира добре ударите си, предизвика грешки на съперника с мощен форхенд и дръпна с 40-15. Едмънд отвърна с мощен сервис и спаси първата точка за пробив. Топка в аут на Григор и се стига до равенство 40-40. А много агресия българинът успя да затрудни съперника си и завърши разиграването със смаш. Едмънд пак се спаси благодарение на своя сервис. Кайл успя да спечели подаването си и този първи сет, след като заложи на силен и точен сервис, с който Григор не се справи - 4:6!

Втори сет
Григор започна ударно и с гейм на 0 - 1:0. Хасковлията започна да се справя по-добре със сервиса на Едмънд и стигна до пробив, след три топки в аут на британеца - 2:0. Вместо да затвърди обаче, Григор направи две непредизвикани грешки и британецът получи три възможности за пробив. Агресивна игра от българина спаси първите две възможности за Едмънд. Мощен сервис на средната линия и се стига до равенство. Топка в мрежата и успешен форхенд правят резултата 3:0 в негова полза.

Димитров дръпна с 30-0 при подаването на своя съперник, но британецът стигна до 30-30. Дълбок ретур до правата доведе до точка за пробив за хасковлията, но тя бе спасена и се стигна до равенство. Григор успя да си спечели нова точка за пробив, но прати топката в аут. Едмънд се спаси и спечели подаването си - 3:1.

Григор намали темпото и с по-консервативна игра успя да вземе своето подаване - 4:1. Едмънд също спечели сравнително лесно гейма си, който завърши с топка в мрежата от страна на българина - 4:2. Димитров продължи с по-спокойната игра, която зае мястото ан агресията и логично се стигна до равенство при сервиса на българина - 40-40. Двойна грешка и Едмънд има шанс да върне пробива. Световният номер 3 се измъкна от трудната ситуация, а топка в аут му донесе успех в гейма - 5:2.

Кайл Едмънд успя лесно при своето подаване, но Димитров ще сервира за спечелване на сета - 5:3. Гришо поведе с 30-0, но се стигна до 30-30. Топка в мрежата води до точка за сета за световния номер 3. Нова топка в мрежата след силен сервис и сета е за Григор - 6:3!

Трети сет
Едмънд сбърка форхенд при 30-30. После отрази с първата си точка в гейма, при която не трябваше да влиза в разиграване. Със сервис в тялото британецът взе предимство и затвори гейма - 0:1. Григор отвърна с бързо спечелен свой сервис - 1:1. Британецът отново бе затруднен при сервиса си, стигна се до равенство, но успя да се измъкне и отново да поведе в сета - 1:2.

Едмънд стигна до брейкбол при подаването на Григор, но българинът успя да се спаси и да изравни. Едмънд пък отново взе бързо подаването си и поведе с 3:2. Гейм на 0 за Димитров и равенството е възстановено - 3:3. Британецът бе безмилостен при своя сервис и безгрешен - гейм на 0. Младият съперник на Григор успя да стигне и до пробив, след две двойни грешки на нашия тенисист и ситуацията в сета се усложнява - 3:5. Кайл Едмънд показа силата си на сервис, а с много агресивна игра притисна Димитров и в крайна сметка успя да затвори сета при първата си възможност. 6:3 за Едмънд!

Четвърти сет
Григор започна със спечелен гейм на 15, но със същото отвърна и Едмънд - 1:1. Последва гейм на 0 за Димитров, за да се стигне до 2:1 в негова полза. Две непредизвикани грешки от хасковлията позволиха на британеца да спечели своя сервис гейм - 2:2.

Британецът откри с форхенд уинър, а световният номер 3 за пореден път сгреши от бекхенд за 30-30. След това и лесна топка от форхенд – брейкбол. Нова грешка и пробив - 2:3. Григор обаче успя веднага да върне пробива, след много агресивна игра - 3:3. При 30-30 Димитров прати топката в аут и се стига до точка за пробив в полза на Едмънд. Топка в мрежата измъкна българина от тежката ситуация. Ас и Григор повежда в сета - 4:3.

Едмънд успя, макар и трудно, да вземе подаването си и да изравни 4:4. Топка, която бе с милиметри в аут доведе до две точки за пробив за Едмънд. Григор отвърна с ас, но все още изостава. Топка в мрежата, пробив и Едмънд е на гейм от победата!

Григор поведе с 15-0, след това с 30-15, но Едмънд отвърна с два мощни сервиса и получи мачбол. Българинът прати топката в аут и приключи участието си в турнира - 4:6.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    7 4 Отговор
    Толкова си може момчето.
    Както за стотен път пиша - ПакПадналов - имаме си вече един такъв, този е вторият.
  • 2 Анонимен

    6 5 Отговор
    Мачкай топките, Гришо!
  • 3 Ттт

    4 1 Отговор
    Не показва характер.Връща се към най слабите си моменти.Не го ли преодолее
    нищо добро не го чака

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чичу Ади

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ттт":

    Тоя характер се гради като юноша. Сега на 26 е трудно да се преодоляват такива слабости. Колкото до статията, писна ми да чета, как някой си направил мача на живота си, как надхвърлил възможностите си, как......, а нашия играл много слабо, разконцентриран, уморен....... Все едно нашия е Федерер. Нашия е Дришу и почти няма тенесист в топ 100, който да не е способен да го победи. По-скоро Дришу играе на върха на възможностите си последно време, което е похвално. Иначе всички помним серията от 10-ина поредни турнира отпадания в 1-2-и кръг.
  • 6 Зорлем

    7 1 Отговор
    Пак ли финал Надал-Федерер?

    Коментиран от #7

  • 7 ключаря

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Зорлем":

    Да!

    Коментиран от #10

  • 8 ББОРГ

    4 1 Отговор
    Григор , явно беше слънчасал и уморен от тежкият мач с Кириос... Направи много грешки и даде на този аматьор победата ...
  • 9 Жалко че сме жалки

    5 4 Отговор
    Аа ние жалките торче според мен ние сме жалки
    АЗ съм жалък !
    Гришата няма как да бъде по добре
    към момента, Живее си приказен живот
    а ние жалките бачкатори си драскаме простотии и това си е..... тъпа работа
  • 10 Зорлем

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "ключаря":

    Да, ама не. Надал взел, че се контузил днес на четвърт финала. Май, май е време да поздравим чичо Федерер за поредната титла.

    Оооосвен ако букмейкърите не решат да избият рибата и да направят корееца шампион?!