23 Януари, 2018 11:58 2 119 2

Санчес е най-добре платеният в Англия

  • санчес-
  • заплата-
  • англия-
  • висша лига-
  • манчестър юнайтед-
  • рекорд-
  • пари

Чилиецът ще прибира по 350 000 паунда на седмица, изпревари Рууни

Новата звезда на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес вече е най-добре платеният футболист в цялата история на Висшата лига, информират вестник Evening Standard и електронното издание Goal.com.

Според двете медии седмичната заплата на Санчес след облагането с данъци е в размер на 350 000 паунда, което прави по 50 000 английски лири на ден, по 1.4 милиона паунда на месец и годишно възнаграждение в размер на 16.8 милиона паунда.

Авторитетният британски вестник "Телеграф" пък изчислява, че Санчес може да си докарва космическите 600 000 паунда седмично, ако се вземат под внимание бонусите и приходите от имиджови права на футболиста.

Чилиецът ще взима почти три пъти по-висока заплата на стадион "Олд Трафорд", тъй като в Арсенал получаваше "едва" по 140 000 паунда на седмица. Лондончани не удовлетвориха огромните му претенции за вдигане на възнаграждението, което доведе и до напускането на южноамериканеца.

До момента най-добре платеният играч в историята на Висшата лига беше Уейн Рууни, който изви ръцете на Манчестър Юнайтед преди години за седмична заплата от 300 000 паунда. Сега англичанинът прибира около два пъти по-малко пари в Евертън.

Следващият в класацията на най-добре платените играчи във Висшата лига е Пол Погба (Манчестър Юнайтед) с 290 000 паунда на седмица. Радамел Фалкао пък излизаше по 265 000 паунда седмично на "червените дяволи" през сезон 2014/15.

Пети в списъка отново е футболист на Манчестър Юнайтед - Ромелу Лукаку. Белгиецът се радва на 250 000 паунда седмично. Шестото място се дели от трима играчи, които получават по 220 000 паунда на седмица - Златан Ибрахимович (Манчестър Юнайтед), Серхио Агуеро (Манчестър Сити) и Яя Туре (Манчестър Сити).

Давид Де Хеа (Манчестър Юнайтед) и Еден Азар (Челси) прибират по 200 000 паунда на седмица, а новият ас на Барса Филипе Коутиньо получаваше 180 000 седмично в Ливърпул.

Заплатата на Алексис обаче е доста под тази на настоящия лидер в световния футбол Лионел Меси, който взима 500 000 паунда на седмица според новия си договор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    1 0 Отговор
    Плащат такива огромни заплати и пак да на 10 точки зад пъреия. Хахахахха

    Коментиран от #2

  • 2 Nameless

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    Не знам дали взимаш под внимание, че обявиха отбора на Сити за най-скъпия състав в света (Задминаха даже Реал и ПСЖ), това че дават по- ниски заплати не значи че имат по-слаби играчи, а че са ги спазарили по-евтино. За съжаление очаквам в скоро бъдеще отбори без история и традиции, но с богати шейхове да завземат титлите в повечето турнири.