24 Януари, 2018 01:00 1 237 0

Манчестър Юнайтед пак е номер 1 по приходи

  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • приход-
  • реал мадрид-
  • барселона

Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен и Манчестър Сити допълват Топ 5

Манчестър Юнайтед отново е клубът с най-високи приходи в света на футбола, показва най-новият доклад на Делойт, изготвен от Спортната Бизнес група на компанията.

За последните 12 месеца в касата на "червените дяволи" са постъпили 581.2 милиона паунда. За сравнение преди година клубът се похвали с годишни приходи в размер на 515.3 млн. паунда. Триумфът на Юнайтед в Лига Европа донесе на клуба около 40 милиона евро.

Европейският шампион Реал Мадрид измества Барселона от второто място. Двата клуба имат съответно приходи в размер на 579.7 млн. паунда и 557.1 млн. паунда.

Байерн Мюнхен е единственият друг отбор, който минава бариерата от 500 милиона паунда. Баварците са четвърти и за десета поредна година са неизменно част от челната петица.

Цели десет от водещите 20 отбора по приходи са английски, но това може да се обясни лесно с договорите за телевизионни права. Както е известно, телевизионните гиганти Sky и BT наливат космическите 5.1 милиарда паунда за срок от три години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА