Last news in Fakti

23 Януари, 2018 14:58 2 780 12

Григор Димитров: Не знам къде сбърках!

  • димитров-
  • тенис-
  • едмънд-
  • australian open-
  • загуба

"Кайл нямаше проблеми да играе в жегата", коментира световният №3

Най-добрият български тенисист Григор Димитров призна, че е разочарован след отпадането си на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, но отдаде и заслуженото на съперника си Кайл Едмънд.

Поставеният под номер 3 Димитров претърпя поражение с 4:6, 6:3, 3:6, 4:6 от британеца Едмънд, който за първи път в кариерата си достигна до полуфинал в турнирите от Големия шлем.

"Нормално е да съм разочарован, но Кайл заслужава уважение. Той си спечели победата, това е. Гледах всичките му мачове тук. Той се справи с много тежки срещи. Жегата не му влияе. Това се видя и днес. Той натискаше, вярваше в ударите си и в играта си. Много добре разчиташе кога трябва да атакува и кога да направи нещо различно. Когато си достигнал до полуфинал в турнир от Шлема, вече всичко е възможно. Зависи колко го искаш. Тези шансове не идват всеки ден, така че, когато ги имаш, трябва да се опиташ да се възползваш максимално. Това е", коментира Димитров.

"Кайл работи толкова здраво в последните месеци. Видял съм го с очите си, играх няколко пъти срещу него. Поемам отговорността за представянето ми и днес. Не мога да кажа точно в какво сбърках, мога да седна и да говоря за всяко мое решение на корта, но сега той заслужава цялото внимание. Той е победителят", заяви Димитров, който през миналия сезон игра полуфинал в Мелбърн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    16 4 Отговор
    Фен съм ти но по-добре замълчи! Жегата не му влияела. Айде бе. А на теб защо ти влияе?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ключаря

    16 6 Отговор
    Е, това е, я!
    Ако знаеше причините, нямаше да паднеш!
    И номер едно да станеш, което не е невъзможно всички ние - неразбирачите и драскачите ще знаем причината за това - просто Надал, Федерер и компания или ще са контузени или ще имат уважителни причини да не са играли.

    Коментиран от #6

  • 4 гост

    17 6 Отговор
    Григор не заслужава да е на 3то място, видно е. Вижда се как играят големите, а той не играе така. Един Федерер, Надал, Мъри, Джокович не показват слабост за разлика от нашето момче. Големите си го казаха: младите момчета не играят достатъчно добре, за да ни изместят, не че ние играем превъзходно и силно.
  • 5 Радо

    8 3 Отговор
    Да не бъдем чак толкова критични - в този спорт всичко е в моментната форма!!...ранг-листи, майни му райни и т.н. нямат никакво значение...Григорчо нямаше и късмет барем малко от малко, за разлика от англичанина - всички орлови очи бяха срещу Григор...за наша малка утеха и Надалчо отпадна....продължаваме напред - това е най-важното!!
  • 6 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "ключаря":

    Аман от разбирачи и дребни душици.
  • 7 Onq

    6 5 Отговор
    А тоя, който дава Джокович за пример: Момче, ти тенис гледаш ли? Случайно видя ли колко нули изяде Надал от Чилич, а че Джокович бие сервис като ученичка- всички в мрежата? Ама нали на нашия трябва да му сипем, че всичко е по-хубаво от нашето.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 незнайко

    2 2 Отговор
    Сбърка като си помисли, че наистина е номер 3 в света !!! Това отсега нататък ще си проличава ! Иначе се радвам като побеждава.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Именно

    1 0 Отговор
    Трябва да си оправи сервиса (особено 2рия!)
    Иначе играе доста добре на корта (поне като вземе мача на сериозно) , но да си изнася всеки гейм и то целия на разиграване е изтощително, и затова се пропуква от време на време.
    Едната причина е че за да намали 2ните грешки сваля скоростта на 2рия сервиз доста значително.
    Кайл мисля единият пробив който взе беше с ретур който върна с 40км/ч повече от сервиса на Гришо (122 сервиз 162 ретур!).
    В един от тези мачове официалната статистика на Гришо показваше средна скорост на 2ри сервиз 95 км/ч! (като трябва да е поне 150-160. А само за стравнение 2рият сервиз на Ник беше 200км/ч!).
    Този проблем го имаше и в мача с Киро, но тогава 1вият сервис му вървеше и макар че имаше трагичен % (мисля че около 25%) спечелени точки от 2рия си сервиз това бяха относително малко загубени точки.
    Но точно затова и Ник го проби няколко пъти и се наложи Гришо да играе 4 сета и 3 тайбрека.
    Едната голяма промяна която направи Гришо след 1вите 3 мача, които едва едва взе беше да намали непредизвиканите и двойните грешки.
    И в статистиката се вижда от 55 на мач ги свали на под 25 (за 4 сета мачове).
    Но в резултат примерно сета който загуби от Ник беше само с няколко грешки (4 или 5 ако не бъркам) и без нито една двойна, което на хартия изглежда перфектно, но от другата страна Ник му връщаше повечето сервиси много агресивно и точно, реализира много уинъри и притискаше Григор на собствения му сервис докато не го проби.
    Предвид, че
  • 12 Именно

    2 0 Отговор
    ... а това за жегата са глупости. Хем жегата не му влияе, хем и на Кайл не влияе ... тогава за какво я обсъждате? :)
    Жегата си беше фактор в ранните мачове повече заради бързото отпускане на кордата на ракетите, и оттам не само Гришо а и Джокович и Надал (и опонентите им) правеха много повече грешки в ранните си мачове.
    Иначе физически Гришо е може би един от най-здравите и издържливи играчи, и това винаги му е било едно от предимствата.
    Дано продължава така!