24 Януари, 2018 14:58 1 041 2

Владимир Зографски: Имам нужда от почивка

  • зографски-
  • ски скок-
  • квота-
  • пьончан-
  • олимпийски игри

"Квотата беше завоювана още преди спечелването на точка за Световната купа", заяви Зографски

Владимир Зографски подпечата своята олимпийска квота за Пьончан преди десетина дни. Той спечели първи точки за Световната купа през сезона, след като завърши 26-и на състезание в Тауплиц (Ав). В последния месец българинът имаше много натоварена програма. Серията от участия имаха отрицателен ефект върху неговото физическо състояние.

"Имам нужда от почивка - обясни Влади Зографски пред "България Днес". - Много ми се натрупа. Сега ще участвам през уикенда на Световната купа в Закопане (Пол) и след това ще възстановявам до олимпиадата."

Зографски призна, че е имало напрежение по време на състезанията заради липсата на реализация.
"Реално погледнато, квотата беше завоювана още преди спечелването на точка за Световната купа - обясни той. - Стана добре, че се получи. На много пъти бях близо до спечелване на точка, но все оставах извън първите 30."

Зографски имаше късмет на състезанието в Тауплиц. Той завърши 41-ви в квалификациите, но руснакът Дмитри Василиев падна и това позволи на българина да дръпне с едно място напред и да влезе във финала.

"На квалификациите скокът ми беше хубав, но телемаркът не се получи. Бях на косъм да падна. Лошо се приземих. Оттам оценките ми бяха ниски. Още вечерта знаех, че Дмитри няма да скача", обясни Зографски.

24-годишният самоковлия още не е наясно как ще се аклиматизира за стартовете от олимпийските игри.

"Предстои разговор с моя треньор - добави Зографски. - Условията в Корея са много коварни. Времето ще е основен фактор. Има постоянен променлив вятър. Доста е силен. На Световната купа през миналата година състезатели и треньори бяха изненадани. Късметът ще играе основна роля."
Зографски е реалист и не гледа към медалите в Пьончан.

"Целта ми е да направя два силни скока, както се получават на тренировките - сподели българинът. - Ако се получат, мога да стигна доста далеч и спокойно да вляза в Топ 15 или Топ 20 на олимпиадата. За медалите ще е много трудно."

Скачачът няма обяснение защо не може да пренесе резултатите от тренировките на самото състезание.

"Предполагам, че е заради прекомерното желание да се случат нещата - обяснява талантът. - Този сезон направихме доста промени. Знаех, че няма как бързо да постигнем резултати. Все още не съм сигурен дали се разбираме перфектно с новия ми треньор Матияж Зупан. Трябваше да има човек, който да ни познава и двамата, за да може промяната да бъде по-плавна."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ни дйей съ преуморява много

    2 0 Отговор
    Прави като Бербата, той знае как се почива, не се преуморявай инак няма да стане манекен от тебе
  • 2 будист

    0 0 Отговор
    нещо имаш сбъркано в подготовката Влади...или в екипа. Имаш талант и е несериозно миналата година цял сезон и сега половин да чакаме точка от теб.