Last news in Fakti

25 Януари, 2018 12:01 1 358 0

Арсенал шокира Челси и е на финал

  • арсенал-
  • челси-
  • купа на лигата-
  • манчестър сити-
  • азар-
  • рюдигер-
  • джака

"Артилеристите" победиха с 2:1 и са на крачка от трофея за Купата на Лигата

Арсенал ще е съперникът на Манчестър Сити в битката за трофея за Купата на Лигата - "Карабао къп" (25 февруари) след успех с 2:1 в реванша с Челси.

Първата среща завърши при 0:0, но във втората двата лондонски гранда се постараха и създадоха по дузина положения.

Педро вкара топката във вратата на Арсенал в петата минута, но попадението му бе отменено. Две минути по-късно Еден Азар все пак даде аванс на "сините" след брилянтна атака и майсторско изпълнение от негова страна. Равенството бе възстановено само след пет минути с автогол на Антонио Рюдигер. Попадението беше повече от куриозно - Начо Монреал нанесе удар към вратата на Челси. Топката първо се отби в главата на Марко Алонсо, а след това и в тази на Рюдигер и влезе в мрежата.

До края на полувремето Арсенал можеше да поведе, ако Месут Йозил не бе пропуснал добра възможност.

"Артилеристите" все пак взеха аванс с гол на Гранит Джака в 60-ата минута, а четвърт час по-късно Алекс Айоби можеше да направи резултата 3:1. Той обаче пропусна, останал сам срещу вратаря. В края на срещата Челси опита натиск, но той не доведе до желания резултат и "сините" загубиха.

Турнирът за Купата на Лигата е единственият английски трофей, който мениджърът ветеран на "артилеристите" Арсен Венгер все още не е завоювал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА