Last news in Fakti

1 Февруари, 2018 09:58 1 294 0

Тотнъм изпусна да разгроми Юнайтед

  • тотнъм-
  • манчестър юнайтед-
  • ериксен-
  • автогол-
  • джоунс

"Шпорите" победиха с 2:0

Тотнъм победи гостуващия Манчестър Юнайтед с 2:0 в дербито от междинния 25-и кръг в английската Висша лига. Алексис Санчес пак бе титуляр за гостите, действайки в атака зад Ромелу Лукаку.

Датският национал Кристиан Ериксен (1) откри резултата още в 11-ата секунда. Хари Кейн се пребори за висока топка в наказателното поле, Деле Али опита да шутира, но ударът му бе блокиран, а Кристиан Ериксен отблизо вкара за 1:0. Две минути след това Пол Погба изведе Джеси Лингард сам срещу вратаря, но последният се забави и Юго Лорис спаси.

Последваха пропуски на Деле Али и Хари Кейн от домакините, за да се стигне до 28-ата минута, в която Киърън Трипиър центрира по земя отдясно и Фил Джоунс си вкара ефектен автогол за 2:0. Две минути след това гостите пропуснаха да се разпишат, след като Лорис спаси шут на Антони Марсиал, а секунди по-късно Тотнъм претендираше за дузпа за препъване на Деле Али от Антонио Валенсия. Съдията Андре Маринър обаче си замълча и не посочи бялата точка. В самия край на полувремето Хари Кейн не успя да преодолее Де Хеа, който спаси удара на нападателя.

В началото на втората част първо Хьон-Мин Сон от домакините пропусна, а след това и Ромелу Лукаку от гостите нямаше късмет, след като Лорис спаси шута на белгиеца. Кристиан Ериксен и Бен Дейвис имаха добри възможности, но пък неточни мерници, а Де Хеа спаси още и удар на Хари Кейн. В 69-ата минута Сон пропусна от близка дистанция след нова блестяща намеса на Де Хеа. До края на мача домакините бяха по-активни, но така и не реализираха други попадения, с които да направят победата си по-убедителна.

След 14-ата си победа за сезона Тотнъм остава пети с 48 точки и само на две от четвъртия Челси. Манчестър Юнайтед инкасира четвърта загуба и остава втори с 53 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА