3 Февруари, 2018 10:55 1 872 1

Риека предложи договор на Божинов

  • божинов-
  • договор-
  • риека-
  • контрола

Това ще е 14-тият клуб в кариерата на нападателя

Българският нападател Валери Божинов ще играе през тази пролет в хърватския шампион Риека, научи Sportal.bg. Бившият отбор на Георги Иванов-Гонзо се договори с родния футболист, който прекара една седмица с тима на зимния му лагер в Португалия. Ръководството на хърватите е останало доволно от физическото състояние и професионалното отношения на Божинов, като е взело решение да парафира договор с него.

В понеделник Божинов ще подпише с новия си клуб до края на сезона, но най-вероятно контрактът ще има опция за удължаване с още един сезон.

Почти 32-годишният футболист изигра две проверки с първенеца на Хърватия. Първо бе титуляр при поражението с 0:2 от четвъртодивизионния германски тим Манхайм, а вчера дори се разписа от бялата точка при успеха с 6:4 над шведския ИФК Норкьопинг след изпълнение на дузпи.

Най-резултатният българин в Серия "А" беше резерва, но влезе в 69-ата минута, а малко по-късно пропусна да се разпише с хубав изстрел от 20 метра. Двубоят завърши 1:1, а Божинов отбеляза първата дузпа за бъдещия си клуб, като прати топката в горния ляв ъгъл на вратата. След това играчите на Риека напуснаха португалския курорт Фаро и заминаха за Лисабон, откъдето днес летят за Триест, а оттам се прибират с автобус до Риека.

Когато договорът е факт, Божинов ще подобри собствения си рекорд, след като това ще бъде неговия 14-и клуб, а същото така ще играе в осма държава. Голаджията се е разписвал в рекордните за роден футболист 13 различни клуба - Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон), Верона, Виченца, Левски, Тернана, Партизан, Мейджоу Хака и Лозана, като е играл в седем различни държави - Италия, Англия, Португалия, България, Сърбия, Китай и Швейцария


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесев Язовец

    1 1 Отговор
    Нищо не става от тоз материал, веднъж свикнеш ли да се лигавиш като комунистическо синче край с тебе