12 Февруари, 2018 14:01 14 076 8

Дадоха надежда за бъдещето на Шумахер

  • надежда-
  • състояние-
  • шумахер-
  • кома-
  • доктор

Немски професор с обнадеждителни думи

Професор Марк Оберман, директор на центъра по неврология в германската клиника „Асклепиос”, вдъхна нови надежди на феновете на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер, съобщава Mundo Deportivo.

„Не губете надежда. Пациентите в будна кома възприемат много повече, отколкото ние си мислим. Любовта е много важна. Да си докосват ръцете с близките е важно до излизането от комата”, споделя професорът, който се базира на ново шведско изследване, според което: „между 30 и 40% от пациентите се събуждат от комата и идват в съзнание на четвъртата година след получаването на мозъчната травма”.

Такъв е случаят с Карола Тим, една 49-годишна жена, която се събудила от кома пет години по-късно и вече води един почти нормален живот. „За мен през цялото време беше ясно, че лежа в кома. Възприемах всичко, което се случваше около мен”, казва самата Карола Тим. В случая с Шумахер са изминали вече четири години.

Шуми, който през януари навърши 49 години, претърпя тежък инцидент със ски на 29 декември 2013 година във френските Алпи, след което изпадна в кома, пише "Блиц". По-късно рекордьорът със седем световни титли във Формула 1 бе транспортиран в дома си в Швейцария и оттогава семейството му не дава много информация за неговото здравословно състояние.

Според немските медии с времето е имало „леки подобрения”, но няма никакво потвърждение от съпругата Корина и семейството на Шумахер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    67 4 Отговор
    Дано се оправи човека. Голям спортист.
  • 2 Гост

    35 6 Отговор
    Никога не съм го харесвал, но истината е, че е голям пилот и легенда.
    Ще се радвам да го видя отново около пит лейна!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Vasik Atanasova

    21 19 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    НАЙ ГОЛЕМИЯ Е АЕРТОН СЕНА ДЕ СИЛВА !

    Коментиран от #5

  • 4 КОЮ

    12 13 Отговор
    Дано се оправи , незаслужава да си иде по този начин .
    А сблъсака между Сена и Шумахер завърши - с победа за пилето и рразклатени нерви на бразилеца търсещ да го бие :)

    Коментиран от #6

  • 5 автофен

    14 5 Отговор

    До коментар #3 от "Vasik Atanasova":

    В този спорт е трудно да назовеш най големия.
    Не можеш да кажеш че Фанджо е по малък от Сена.Нито Джим Кларк,Джак Брабъм,Фитипалди,Жил Вилньов,Джеки Стюърт,Ники Лауда,Пикет и още много отлични пилоти и прекрасни хора.За голям брой от тях пистата се оказа последният земен път.Можем само да се поклоним пред смелостта на тези мъже и да съжаляваме че днес това велико състезание вече не е същото.
  • 6 Николета

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОЮ":

    Сена умря. Ако беюе останал жив шеше да бъде като Федерер във Цормула 1.
  • 7 Жорко

    2 0 Отговор
    Ккаво само ни бъзикат? От отдавна е ясно, че Шумахер е инвалид завинаги и само милионите, които има в момента му помагат неговите близки да плащат на доктори, гледачи и прочие да е жив. Та той в момента е жив труп. А иначе му се възхищавах, когато беше състезател и ги къртеше наред, особено в ранните години в Бенетон.
  • 8 Mehmed mehmedov

    3 1 Отговор
    Дано да се оправи за мен Шумахер се е N 1 във формула 1