15 Февруари, 2018 05:15 1 576 0

Хари Кейн с престижен рекорд в Шампионска лига

  • тотнъм-
  • рекорд-
  • шампионска лига-
  • ювентус-
  • кейн

Нападателят на Тотнъм изравни и английско постижение в турнира

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн вкара деветия си гол в Шампионската лига в 35-ата минута при равенството на „шпорите“ 2:2 като гост на Ювентус в първия осминафинал.

Това беше девети мач за 24-годишния английски национал в турнира. Така Кейн постави нов рекорд на Шампионската лига. До момента нямаше футболист в историята на надпреварата, който да се е разписал девет пъти в първите си девет мача в Лигата.

До сега най-резултатни по този показател бяха Роналдиньо, Симоне Индзаги, Дидие Дрогба и Диего Коста, които имаха по осем попадения.

Освен това Хари Кейн изравни английския рекорд за голове в рамките на един сезон от Шампионската лига. Попадението му срещу Ювентус беше негово седмо от старта на настоящото издание на турнира, пише "Блиц". Така нападателят на Тотнъм се изравни с легендата на Ливърпул Стивън Джерард, който се разписа седем пъти в Лигата през сезон 2008/09.

Както е известно, Тотнъм изоставаше с 0:2 още в десетата минута при гостуването си на „бианконерите“, но успя да стигне до равенството. Реваншът ще се проведе на 7 март на „Уембли“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА