18 Февруари, 2018 12:01 1 715 6

Алберт Попов с добро класиране в слалома

  • хиршер-
  • попов-
  • гигантски слалом-
  • олимпийски игри-
  • медал

Олимпийското злато спечели Марсел Хиршер

Марсел Хиршер спечели втори златен медал на Олимпийските игри в ПьонгЧанг. Австриецът бе най-бърз и в двата манша на гигантския слалом и заслужено бе над всички и то с голяма преднина.

Хиршер спечели първия манш с време 1:08,27 минути с преднина от 63 стотни пред втория Алекси Пинтюро. Австриецът бе безгрешен и във втория манш и с време 1:09.77 се окичи със златния медал, пише "Блиц".

Основният му конкурент Хенрик Кристоферсен направи слаб първи манш, в който бе десети, но бе много бърз във втория манш и в крайна сметка се окичи със сребърен медал с изоставане от 1.27 секунди от Хиршер.

Бронзовото отличие отиде при Алекси Пинтюро, който изостана само на 4 стотни от втория Кристоферсен.

Двама българи участваха в гигантския слалом. Алберт Попов направи отлично спускане в първия манш и даде 34-то време - 1:12,39 минути. Попов направи отлично второ спускане и се изкачи до 28-о място в класирането. Той изостана на 5.56 секунди от победителя Хиршер.

Камен Златков пък зае 59-ата позиция след първия манш, но във втория не финишира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    1 0 Отговор
    И кое му е Доброто представяне????

    Коментиран от #2

  • 2 Камагра

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Гледах го Алберт Попов и показа много яко каране, а и е на 20г, ако не покаже материалски мързел, надебеляване, или не се задоволи с първите кинти може да постигне много, ама тогава би изневерил на материалската генетика, което е много трудно

    Коментиран от #3

  • 3 Бастона

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Камагра":

    Малко е мургав, а в ските единственият успял мургав е Алберто Томба, ако се следва тази статистика шансовете му да успее са 1 към 10.000
  • 4 Шефьор

    1 0 Отговор
    28 място на Олимпиада! Трагедия.
    Винаги съм се чудел, как явен неуспех и провал се представя от Федерацията ни по ски за успех. 5,56 секунди след първия, майко мила.
  • 5 Кур Михал

    1 2 Отговор
    Ами вземи ти стани 28 -ми в света на алпийски ски да видиш, как се става или изобщо 28-ми по нещо.
  • 6 тъпчо

    4 1 Отговор
    Няма никакво значение дали е мургав или бозав. Важното е, че момчетата са под български флаг. Без никаква база се стараят все пак да покажат нещо.А 28 място не е никак зле на фона на пълното ни безхаберие в спортове и в зимните също.