21 Февруари, 2018 09:41 1 216 1

Везенков: Всеки трябва да играе за България

  • везенков-
  • пешич-
  • барселона-
  • българия-
  • национален отбор

"Най-големите го правят", допълни баскетболистът

"За всеки спортист е чест да играе за своята родина", обяви Александър Везенков при присъединяването си към националния отбор по баскетбол в Ботевград. Крилото получи разрешение от клуба си Барселона да подсили България за предстоящите световни квалификации срещу Чехия и Финландия, съответно в петък и неделя.

Новият треньор на каталунците Светислав Пешич няма да разчита на Везенков за домакинството срещу Реал (Мадрид) в Евролигата в петък вечер. През уикенда Барса няма мач от първенството, защото битките се подновяват в началото на март.

"Искам да благодаря на г-н Пешич, на ръководството, на националния селекционер Любомир Минчев. На всички, които помогнаха да съм тук. На семейството ми, което винаги ме подкрепя. Говорихме и хората в клуба осъзнаха, че това е най-доброто за мен в този момент. Да поиграя малко, да съм в кондиция - и физически, и психически", обясни Александър пред bTV.

"Много е важно, че момчетата и треньорът вярват в мен. Винаги съм казвал - националният отбор е чест за всеки състезател. През тези пет дни ще опитаме да си свършим работата. Мисля, че имаме качествата, но нека не бързаме."

"Мога да дам един пример - Роджър Федерер спечели Аустрелиън Оупън и веднага отиде да играе за Швейцария. И най-големите го правят. За всеки е чест да играе за националния отбор и мисля, че няма по-високо стъпало в спорта", завърши най-добрият български баскетболист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радо Бош

    0 0 Отговор
    За коя България - на мутрите ли?