Last news in Fakti

28 Февруари, 2018 12:59 1 492 0

УЕФА дава втори шанс на българските отбори

  • уефа-
  • шампионска лига-
  • лига европа-
  • групова фаза-
  • отпадане-
  • втори шанс-
  • регламент

Европейската футболна централа промени регламентите на Шампионска лига и Лига Европа

УЕФА наложи промени във формата на Шампионската лига и Лига Европа, които ще влязат в сила от следващия сезон. В групите на най-престижния европейски клубен турнир вече ще влизат директно 26 отбора. Това ще са победителите от последното издание на ШЛ и ЛЕ, по четири тима от Испания, Германия, Англия и Италия, по два от Франция и Русия, както и шампионите на Португалия, Украйна, Белгия и Турция. Шампионът на Чехия пък също може да намери място директно в групите, ако победителят в ШЛ вече се е класирал от вътрешното си първенство, пише "Sportal".

Нова важна променя е, че всеки отбор, който участва в квалификациите на ШЛ, ще има възможност да играе и в Лига Европа при отпадане. Това означава, че дори българският шампион да бъде отстранен още от първия си съперник, той ще има шанс да продължи във втората по сила европейска надпревара.

Освен това мачовете от ШЛ сменят традиционния си час и вече ще започват от 19:55 и 22:00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА