Last news in Fakti

2 Март, 2018 10:31 1 880 0

Манчестър Сити пак отупа Арсенал

  • арсенал-
  • манчестър сити-
  • сане-
  • силва

"Гражданите" отново победиха с категоричното 3:0

Арсенал загуби от Манчестър Сити с 0:3 като домакин в мач от 28 кръг на Висшата лига. Двубоят бе повторение на финала за Купата на Лигата, който се игра преди няколко дни. И тогава Сити тотално разби противника си.

Това е пета загуба в последните седем мача за Арсенал във всички турнири, припомня "Блиц". След успеха Сити е на върха със 75 точки и отново води с 16 на Манчестър Юнайтед. Арсенал остава на 6-та позиция с 45 точки.

За „гражданите“ се разписаха Бернардо Силва (15), Давид Силва (28) и Лерой Сане (33). Трите гола се оказаха историческо негативно постижение на Арсенал. Никога тимът не бе допускал три гола в домакинство през първото полувреме.

В 15-ата минута Сане напредна и задържа топката пред наказателното поле на съперника. Той видя свободния Бернардо Силва отдясно и португалецът с красив удар прати топката в горния десен ъгъл на Чех. В 28-ата минута гостите създадоха красива комбинация. Сане намери Агуеро, а той изведе Давид Силва. Испанецът овладя топката и преодоля Петер Чех. В 33-ата минута и Сане се разписа за Манчестър Сити.

В 52-ата минута Арсенал получи шанс да върне поне един гол. Отаменди извърши нарушение в наказателното поле срещу Мхитарян и съдията отсъди дузпа. Пиер-Емерик Обамеянг обаче не успя да преодолее Едерсон от бялата точка. Бразилският страж успя отлично да отрази удара.

Днешният мач бе №100 за Хосеп Гуардиола начело на Манчестър Сити. Балансът му е 69 победи, 18 равенства и 13 загуби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА