Last news in Fakti

5 Март, 2018 05:15 3 187 2

Страхотна постъпка от страна на Салах

  • салах-
  • египет-
  • ливърпул-
  • дете-
  • трансплантация-
  • плащане

Египтянинът платил за трансплантация на болно дете

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах прави истински чудеса с екипа на мърсисайдци и не спира да бележи от началото на сезона. Египтянинът бързо се превърна в любимец на феновете на "Анфийлд", а освен на терена, може да се гордее и с изявите си извън него, пише "Sportal". 25-годишният футболист е поел голяма част от разходите по трансплантацията на костен мозък, която предстои на дете от родния му град. Малкият Абделрахман Махмуд е болен от рак, а баща му разказа за добрината на Салах.

"Свързахме се с бащата на Мохамед Салах и той му е разказал за случая на моя син. После Салах сам ни потърси по телефона и говори с Абделрахман. Обеща му, че когато се прибере в Египет, ще го посети. Двамата често се чуват, а подкрепата на Мохамед се отразява много положително на сина ми", сподели благодарният родител.

Това не е първият благороден жест на Салах. Неотдавна той подари фланелката си на дете от трибуните след мача срещу Тотнъм (2:2). Малкият фен през целия мач държеше в ръце картон със следното обръщение към египтянина: “Мо Салах, може ли да имам твоята фланелка, моля”. Макар и разочарован от крайния резултат, след последния съдийски сигнал Салах отиде при момчето и му подари фланелката си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соломон Вагенщайн

    3 4 Отговор
    Браво на момчето !
    Аз пък си мислех,че само евреите са толкова състрадателни :)
  • 2 Дикембе Мутомбо

    2 0 Отговор
    Тоя Салах си личеше колко е добър, още когато разкова Лудогорец преди пет години някъде с Базел. Защо чак сега му изгря звездата - не знам.

    Браво на момчето за постъпката!