Last news in Fakti

5 Март, 2018 11:03 1 694 3

Останахме 42-ри на Световното по лека атлетика

  • световно първенство-
  • подреждане-
  • лека атлетика-
  • българия-
  • сащ-
  • демирева

Американците спечелиха най-много медали

Международната федерация на атлетическите асоциации (ИААФ) постави България на 42-а позиция в крайното класиране по точки на световното първенство по лека атлетика в зала в британския град Бирмингам. ИААФ прави подреждането според класирането на атлетите в топ 8 на всяка дисциплина, а в крайното класиране влязоха 48 страни.

Най-добре от българите се представи сребърната олимпийска медалистка от Рио 2016 на скок височина Мирела Демирева. Тя завърши шеста и донесе единствените 3 точки за страната ни, припомня "Блиц".

Отборът на САЩ е първи с 208 точки, а освен това и спечели най-много медали - 6 златни, 10 сребърни и 2 бронзови. Втори по точки са домакините от Великобритания с 67, а трети е отборът на Етиопия с 57. В челната петица са още Полша с 50 точки и Германия с 39.

На второ място по медали е Етиопия с 4 златни и 1 сребърен, а Полша е на трета позиция с 2 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал. Общо 32 страни успяха да спечелят медали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    8 0 Отговор
    Закриване или поне съкращаване на служителите в тези министерства ,това са хора на държавата хранилка,а резултатите от състезанията са плачевни.
    Не ,не са виновни спортистите,защото те се раздават на 101% и тренират в"бази"като след война или земетресение,виновни са онези в меките кресла,които не си мърдат пръста за нещо да се направи.
    Въпреки всичко и всички българските спортисти не се отказват: БРАВО!
  • 2 ха-ха-хаааа....

    4 1 Отговор
    Какъв успех,каква неописуема спортна драма.........
  • 3 Фильо Мазния

    4 1 Отговор
    От 41 отбора ние сме на 42 място.........брависимо......