Last news in Fakti

7 Март, 2018 01:00 9 583 12

Мани Пакиао подари къщи на 1000 семейства

  • пакиао-
  • бокс-
  • печалба-
  • дарение-
  • къщи-
  • семейства

Филипинският боксьор с невероятно благородно дело

Всеки един голям спортист помни своето трудно детство и първите си стъпки в професията. Точно поради тази причина много от спортистите често са въвлечени в редица благотворителни събития, чиято цел е да помогнат на по-бедните и беззащитни хора от тях.

Професионалните боксьори са известни с това, че притежават огромни банкови сметки, независимо дали печелят, или губят.

Преди време боксьорът Мани Пакиао участва в голямата боксова среща с Флойд Мейуедър, наречена от много специалисти “битката на века”. Въпреки че загуби, филипинецът успя да прибере повече от $100 милиона , които в момента използва за заслужаващи уважението ни цели, пише "Sportal".

Пакиао публикува съобщение в профила си във Фейбук: “Много съм щастлив, че дадох тези къщи напълно безвъзмездно на избрани граждани от провинция Сарангани. Повече от хиляда семейства са облагодетелствани”.

За разлика от своя голям опонент Флойд Мейуедър, Пакиао харчи парите си по доста различен начин. Филипинският боксьор чувства благотворителността като свой дълг и показва, че въпреки агресивния спорт, който практикува, животът е изпълнен с добрина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салам Алеко

    49 4 Отговор
    Бербо с парите от Индия, ще оправи 20 блок в Ямбол!
  • 2 Будалата

    21 5 Отговор
    Намерил си черва и ти където да се кръстиш. Костенурка стригал ли си? Той брат си оправил че почнал наркотици да продава та ти пари чакаш. На чужди тестиси кращане не чакай.
  • 3 Този

    49 2 Отговор
    Ти чул ли си някой богат наш спортис да помогне на някое болно дете

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    18 4 Отговор
    Като наш гришо.принципно спорта трябва да облагородява.
  • 5 според традициите

    17 5 Отговор
    в Европа най-платените живеят в монако/нарочно е с малка буква - не уважавам хазарта/ за да не плащат данъци!Един от тях михаел шумахер ги плати по доктори с лихвите.... Говорил съм с много германци и никой не го уважава,като човек притежаваш добродетели.

    Коментиран от #9

  • 6 гост

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Този":

    Тити Папзов осинови бебе на ХИВ позитивна. Бербатов спонсорира много младежи, имам познати, които са били подпомогнати от неговата организация. Но са малко, да. Пакиао си беше казал, че ще се бие за народа си и ще раздаде парите за плаготворителност. Поне 10млн. са му стрували тези къщи, та браво на него, един милион стига, всичко друго е изхвърляне. За тези със стотиците милиони не ги разбирам за какво ги трупат, а не правят организации като тези на Бил и Мелинда Гейтс, които убедиха милиардерите да се разделят с много милиарди и финансират най-различни стипендии, инициативи и екологични дейности. Нашите подпомагат лизингодателите на луксозни коли.
  • 7 ПРОФЕСИОНАЛИСТА

    3 3 Отговор
    ОПААА,ИМА НЕЩО ГРЕШКА ,НЕ МОЖЕ ДА СА 100000000,ХАЙДЕ ДА ВНИМАВАМЕ В ЦИФРИТЕ,ТАКЪВ ХОНОРАР НЯМА,10000000 И ПО-ВЪЗМОЖНО,МАКАР ЧЕ ЗА ЗАГУБА ПОВЕЧЕ ОТ 3-4000000 ЕДВА ЛИ Е ВЗЕЛ,А КЛИЧКО ВЗЕ 5000000 КАТО ПАДНА,НО КЪДЕ СА СТО МИЛИОНА,МНОГО МОЛЯ АВТОРИТЕ НА СТАТИЯТА ДА СЕ КОРИГИРАТ И ДА ВНИМАВАТ,И ДРУГ ПЪТ СЪМ ЗАБЕЛЯЗАЛ ГРУБИ ГРЕШКИ В ЦИФРИТЕ!

    Коментиран от #12

  • 8 комбито

    0 0 Отговор
    Ха, "играйте спорт тото и така помагате на спорта", те нашите за един чеп не стават, така че не ми дреме за спорта
  • 9 копеле

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "според традициите":

    Шумахер живее в Швейцария бе льольо не в Монако а и нищо не знаеш за него. В Германия имаше преди злополуката 8 спортни училища и е правил стотици дарения и беше страхотен пилот където няма и до днес (е маймуната се доближава). И ти да беше с милиони и ти щеше да се криеш от данъци, айде сега.

    Коментиран от #11

  • 10 Патриот

    9 0 Отговор
    Този помага на бедните, а Бойко е обратният Робин Худ - краде от бедните за да дава на богатите.
  • 11 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "копеле":

    Напълно съгласен, само че смятам, че да наричаш Хамилтън "маймуна" е твърде неуместно и низшо...
  • 12 Гришата

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ПРОФЕСИОНАЛИСТА":

    Ти май, май не си мн в час, и двамата взеха по 100 млн.