Last news in Fakti

6 Март, 2018 15:56 4 347 1

Разпада ли се ПСЖ?

  • псж-
  • средства-
  • ал хелайфи-
  • разпадане-
  • шампионска лига-
  • отпадане-
  • реал мадрид

За 930 милиона налята в проекта, Насел Ал Хелайфи е получил едва четири титли

Въпреки огромните инвестиции, ПСЖ отново е застрашен от ранно отпадане в Шампионската лига. Проектът на Насел Ал Хелайфи е поставен на карта в реванша срещу Реал (Мадрид) от осминафиналите тази вечер на „Парк де Пренс” от 21:45 часа българско време.

Човек не може да каже, че Насер Ал Хелайфи няма търпение. От 2011 година шейхът от Катар е собственик на ПСЖ и всяко лято налива милиони в клуба от френската столица, а след това установява, че инвестициите не се изплащат. За повече от 930 милиона евро, похарчени в неговата ера за нови звезди, е получил четири шампионски титли. Постигнатото във френската Лига 1 обаче едва ли ще даде голям отпечатък в историята, защото голямата цел е Шампионската лига Там ансамбълът от звезди на Ал Хелайфи никога не е преминавал фазата на четвъртфиналите.

През тази година парижани са застрашени за втори пореден път да приключат участието си на осминафиналите. И това при чудовищните покупки на Неймар (222 милиона евро) и Килиан Мбапе (180 милиона евро). Не е никак чудно, че Ал Халайфи постепенно става безпомощен. След загубата с 1:3 от Реал в Мадрид той за кратко потърси вината в съдията Джанлука Роки („Той помогна на Мадрид”) и след това избяга с клишето: „Всичко е възможно, можем да продължим напред”. За поставения под въпрос план на треньора Унай Емери за мача на „Сантяго Бернабеу”, както и за проспаната финална фаза от срещата, бе запазено мълчание. ПСЖ доминираше в първия мач и накрая допусна два лековати гола, които осигуриха идеална изходна позиция на Реал.

Какво обаче ще се случи, ако парижани не успеят да наваксат пасива си на „Парк де Пренс” тази вечер? Емери с голяма вероятност ще бъде отстранен, след като неговият стол се клати от историческия провал с 1:6 в Барселона миналата година на осминафиналите, пише "Блиц". Това, че само треньорска смяна не гарантира никакъв успех, показа опита с предишните наставници Карло Анчелоти и Лоран Блан. Основният проблем е вътре в отбора. Вестник Le Parisien вече описа милионната империя на Ал Хелайфи ПСЖ като „буре с барут”, което може да експлодира по всяко време.

Съставът се състои от няколко групички. От французи и германци, които се разбират, но стоят между две южноамерикански фракции: бразилската и аржентинско-уругвайската. Колко голямо е напрежението в този меланж, показа скандалът за изпълнение на дузпа в началото на сезона между звездите в атака Неймар и Единсон Кавани.

Може би пък отпадането на Неймар, който претърпя операция на десния крак и е аут до края на сезона, ще се отрази благоприятно за решителния спектакъл срещу Реал. Неговата резерва Анхел ди Мария изненадващо не игра в първия мач, а е в много силна форма. А Унай Емери разполага и с германския национал Юлиан Дракслер. Така испанският треньор ще заложи или на отворена схема 4-3-3 с Дракслер в средата на терена до Адриен Рабио и Марко Верати, или пак ще разчита на дефанзивния халф Джовани Ло Селсо като в първия мач. Дракслер игра срещу Троа (2:0) дори като нападател и подаде за първия гол на Ди Мария. Троа обаче не е Реал (Мадрид) и Насер Ал Хелайфи знае това много добре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валя

    7 0 Отговор
    Всички е тия дето извратиха спорта заслужават провал