7 Март, 2018 10:39 1 234 0

Ливърпул спести сили срещу Порто

  • ливърпул-
  • порто-
  • равенство-
  • реванш-
  • шампионска лига

Двата тима завършиха 0:0, но мърсисайдци продължават напред

Ливърпул и Порто завършиха 0:0 на "Анфийлд" в реванша си от осминафиналите на Шампионската лига. Мърсисайдци обаче бяха спечелили убедително с 5:0 в първата среща и се класираха за следващата фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

Срещата на „Анфийлд” се игра в спокойно темпо и без много сериозни голови положения, пише "Блиц". Садио Мане имаше изгодни ситуации за „червените” през първата част, но ударите му бяха неточни, а в 31-ата минута той нацели и напречната греда след комбинация с Джеймс Милнър, който също направи пропуск малко след това.

В началото на втората част Милнър пак бе близо до гола, но шутира покрай вратата. Порто отвърна с шут на Уорис. Нападателят от Гана преодоля Джо Гомес и стреля, но Кариус спаси. В 58-ата минута Фирмино се озова на добра позиция и изглеждаше, че няма как да бъде спрян, но Фелипе се намеси блестящо.

Четвърт час преди края Салах се появи в игра за домакините и веднага показа класата си, подавайки към Милнър, който нанесе удар с глава, но Касияс спаси. В 82-ата минута и самият египтянин опита късмета си, но отново испанският страж на гостите се намеси. Оливер Торес имаше възможност да донесе победа за престиж на „драконите”, но Ловрен блокира удара му.

В крайна сметка след нулевото равенство Ливърпул продължава с общ резултат 5:0 към четвъртфиналната фаза на турнира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА